Hlavní obsah

Úspěšná komedie Když se zhasne divadla Do Houslí rozsvítí zlínské Zetko

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrazivou komedii Když se zhasne v podání herců divadla Do Houslí - vsazenou do období vánočních svátků - uvede v sobotu 22. prosince v 19 hodin ve Studiu Z Městské divadlo Zlín.

Foto: archiv MDZ

Protagonisté mrazivé komedie Když se zhasne.

Článek

Trevor (Marek Příkazký) a Nina (Michaela Doleželová) jsou manželský pár z vyšší newyorské společnosti. On je prominentní gynekolog, ona majitelka a šéfkuchařka vyhlášené italské restaurace. Jejich manželství však nelze pokládat za ideální - vlastně je to hotové peklo na zemi, se kterým nelze jen tak skoncovat. Může za to předmanželská smlouv. Ta je totiž drsnější než pravidla amerického fotbalu: ten z manželů, který podá návrh na rozvod, přijde o veškerý majetek, který tak automaticky připadne tomu druhému.

Jsou Vánoce a Trevor s Ninou pořádají svůj tradiční vánoční večírek. Jedinými pozvanými hosty jsou Imelda (Eva Borovičková) a Artur (Roman Vencl) - poněkud výstřední manželé a jejich jediní skuteční kamarádi. Imelda je věštkyně s vlastním televizním pořadem a Artur učí historii a dějiny USA na vysoké škole.

Na první pohled by se tak mohlo zdát, že půjde o dost nudnou párty, jenže to by ona předmanželská smlouva nesměla obsahovat maličký dodatek: ten z manželů, který prokáže tomu druhému nevěru, může požádat o rozvod a veškerý majetek mu při tom zůstane.

Vánoční večírek se tak promění v rozvodové bitevní pole, kde se bojuje zbraněmi nejtěžšího kalibru, a kde vítěz může být jen jeden...

Inscenace bodovala mimo jiné i na letošním GRAND Festivalu smíchu v Pardubicích, který každoročně představuje nejlepší komedie sezony. Vstupenky jsou ještě k dostání v pokladně Městského divadla Zlín nebo na webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám