Hlavní obsah

Unikátní koncert Led Zeppelin zazní v šumperském Oku

Novinky, Kamil Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební zážitek čeká na návštěvníky šumperského kina Oko. Ve středu 13. února promítne kino záznam koncertu Led Zeppelin Celebration Day z Londýna z roku 2007.

Foto: Warner Music
Článek

Koncert, na kterém nechybí hity jako Stairway to Heaven, Black Dog či Rock'n'Roll zaznamenalo 17 kamer. O mix zvuku se postarali přímo členové kapely.

O živý koncert byl v roce 2007 enormní zájem, dostali se na něj jen vybraní fanoušci kapely. Příjemnou zprávou je, že z tohoto koncertu vznikl záznam, který kapela po pěti letech uvedla do kin a vydala z něj DVD.

To o čem fanoušci celé léta snili, se stalo skutečností. Na jednom pódiu se sešli zakládající členové kapely John Paul Jones, Jimmy Page a Robert Plant. Za bicími je na pódiu doplnil Jason Bonham, syn jejich zesnulého bubeníka Johna.

Není bez zajímavosti, že o tom, že se záznam koncertu odehraje 13. února od 20 hodin v šumperském Oku, je zmínka i na oficiálním webu Led Zeppelin http://www.ledzeppelin.com/celebrationday/mapv2.html

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám