Hlavní obsah

Ukradli mango a teď mají knihu

Novinky, Monika Čapková

Křest elektronické knihy Ti, kteří kradou mango, který se konal 14. listopadu v Praze, se nesl v duchu dobré nálady a samozřejmě s mangem v pozadí.

Foto: Josef Školný

Nadějní spisovatelé s kmotry knihy

Článek

Exotické ovoce nebylo vybráno náhodně. Už loni vydaly studentky kurzu tvůrčího psaní při Literární akademii Josefa Škvoreckého malou sbírku povídek s názvem Kočka, která krade mango. Pod vedením mladého spisovatele a pedagoga Reného Nekudy pospojovaly vše, co v nich vzbuzovala slova kočka a mango. V mangu se skrývá nápad, záměr, zápletka, rozuzlení. Zkrátka vše, co ke správné povídce patří.

Elektronická kniha tentokrát nabízí více povídek od více autorů různého věku a s různým pohledem na svět. Nakladatelství Young Books, které tuto povídku přináší (za cenu 75,- Kč) na trh, počítá s tím, že každým rokem bude ve vydávání studentských povídek pokračovat.

Na křtu knížky zazněly čtyři povídky a je zřejmé, že si zde každý nějakou tu "svou" najde. Knihu skrz mango - polévat čtečku šampaňským se nikomu nechtělo - pokřtila spisovatelka Ivona Březinová a básník Radek Malý.

V prostorách Galerie Gate v Praze, kde se křest uskutečnil, se mimo jiné soutěžilo o elektronickou čtečku. Šťastnou výherkyní se stala jedna mladá dáma, která jako mnoho dalších popsala originálně chuť manga. A kdo snad o chuti manga pochyboval, mohl ho ochutnat při rautu třeba na dortu. Kniha je k dostání na stránkách http://www.youngbooks.cz/ti_kteri_kradou_mango.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám