Hlavní obsah

Účastníci Kovářské pětky poměří síly s profesionálním triatletem Petrem Vabrouškem

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 9. listopadu se před 72. budovou továrního areálu sejdou malí i velcí příznivci běhu. Na trať Kovářské pětky budou mít možnost v 10:11 vyrazit po boku známého zlínského triatlonisty a jeho syna Filipa. Unikátní sportovní klání pořádá pošesté Kovárna VIVA jako součást seriálu Běhů Zlín.

Foto: Kovárna Viva
Článek

Hlavní části závodu na pět kilometrů se mohou zúčastnit jednotlivci i tříčlenné štafety, kterým bude místo štafetového kolíku sloužit kladivo.

„Junioři a zdatné děti, které si troufnou vyrazit na trať společně s dospělými, si mohou zaběhnout první okruh ze tří, který bude mít asi 1900 metrů,“ uvádí za organizátory Zbyněk Rozsypal z Kovárny VIVA a dodává, že mezi závodníky nebude opět chybět ani Petr Vabroušek a jeho syn Filip, který bude obhajovat loňské vítězství, kdy trať Kovářské pětky pokořil s časem 16:37.

Pro nejmladší závodníky jsou připraveny kratší trasy odstupňované dle věkových kategorií, které startují již v 9:10.

Pro závodníky a jejich fanoušky bude opět připraveno drobné občerstvení.

V roce 2018 se na trať hlavního závodu postavilo 145 běžců, pro letošní rok zatím čítá startovní listina na 170 závodníků, kteří se přihlásili prostřednictvím on line registrací. Hlásit se je ovšem možné i přímo na místě před závodem (pro hlavní závod do 9:30 hodin), kdy startovné činí 150 Kč pro dospělé. Dětské kategorie jsou zpoplatněny symbolickými 5 Kč a hradí se přímo na místě.

Další informace o závodu na Facebooku Kovárny VIVA www.viva.cz nebo www.behyzlin.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám