Hlavní obsah

U zlínských lázní shořel osobní vůz, majitel trénoval v plaveckém bazénu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní automobil shořel v sobotu 23. září ráno na parkovišti pod zlínským Stadionem mládeže. „Vyšetřovatel hasičů zjistil na elektroinstalaci vozu několik znaků, které mohly být příčinou vzniku požáru, nikdo nebyl zraněn,“ sdělil Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár auta ohrožoval další zaparkované vozy.

Článek

Předběžná škoda podle mluvčího hasičů činí 40 tisíc korun, na autech zaparkovaných vedle hořícího vozu zhruba deset tisíc korun. Včasným nahlášením požáru uchránili hasiči majetek za nejméně milión korun.

Operační důstojník hasičů přijal v 7:17 hodin hlášení o požáru osobního vozu v Hradské ulici ve Zlíně pod Stadionem mládeže. Požární poplach vyhlásil jednotce profesionálních hasičů z centrální požární stanice Zlín.

„Plameny hořícího automobilu Renault začaly ohrožovat sousedící zaparkované vozidlo Ford a Seat. Hasiči je uhasili jedním vysokotlakým proudem vody. Po likvidaci požáru ještě termokamerou hledali skrytá ohniska hoření,“ popsal jejich zásah Roman Žemlička.

Majitel vozidla poškozeného požárem sdělil vyšetřovateli hasičů i policistům, že přijel s kamarády na trénink v potápění. Asi osm minut od zaparkování vozidel se z rozhlasu v e zlínských lázních ozvalo hlášení, že na parkovišti hoří osobní automobil Renault.

„Vyběhl proto z lázní a zjistil, že je to jeho auto. Díky včasnému zásahu hasičů požár způsobil škodu jen na plastových dílech na sousedních zaparkovaných vozech Ford i Seat. Lak vozidel plameny nepoškodily,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám