Hlavní obsah

U Děhylova a v Hlučíně se konaly závody v orientačním běhu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba závody uspořádal pod vedením Josefa Juřeníka sportovní klub orientačního běhu Ostrava. Centrum dopoledního závodu na krátké trati pořadatelé umístili do Děhylova, konkrétně u restaurace U Žáby. Odpoledne se 250 závodníků z Moravskoslezského kraje, okolí a Polska sešli v centru Hlučína.

Foto: Josef Zajíc

Hlučín 22.9.2018 Sportovní klub orientačního běhu Ostrava uspořádal dva závody v oblasti Děhylova a Hlučína. Start. Část mapy .

Článek

Dopoledne se běžela náročná, kopcovitá trať v okolí Děhylova, kde startovalo 250 závodníků Moravskoslezského kraje a Polska. Sportovní klub orientačního běhu uspořádal 4. závod podzimního Krajské žebříčku Moravskoslezského krajského svazu orientačních sportů na krátké trati. 

Nejlepších výsledků v kategoriích D 21 dosáhla závodnice z Třince Markéta Sábelová, která trať 4 km zaběhla za 37:42 minut. V kategorii H 21 byl nejlepší Vladan Henek z Brna. Trať v délce 4,6 km běžel za 33:11 minut.

Odpoledne se všichni závodníci přesunuli do města Hlučín u Ostravy do prostor sportovního haly Sportovně-rekreačního areálu Hlučín na Tyršově ulici 1668/5a. Běžel se 5. závod podzimního krajského žebříčku Moravskoslezského krajského svazu orientačních sportů.

I zde byl ředitelem závodu Josef Juřeník a hlavním rozhodčím René Vavřík. Běželo se podle mapy 1:4000 s názvem Hlučín z dílny mladého mapaře Tomáše Vavříka.

Start byl ve 14.30 hodin. Tratě ve sprintových vzdálenostech od 2,6 km po jeden kilometr byly náročné. Závodníci museli absolvovat hodně kontrolních bodů a náročné byly i volby postupů. Pořadatelé i účastníci závodu byli spokojeni. Celkem dopoledne i odpoledne pro registrované i neregistrované závodníky organizátoři připravili téměř 500 startů.

Po ukončení závodu byly ve všech kategoriích vyhlášeny výsledky.

Nejlepší v hlavních kategoriích:

D21 - ženy 1. Markéta Sábelová, TJ TŽ Třinec, 2,4 km - 16:27 minut

H21 - muži 1. David Procházka, OK Lokomotiva Pardubice, 2,6 km - 15,10

V Moravskoslezském kraji v rámci Moravskoslezského krajského svazu orientačních sportů bylo uspořádáno 9 jarních krajských žebříčků a prozatím pět podzimních jarních žebříčků. Do ukončení podzimního krajské žebříku chybí dva závody jeden v Chuchelné a druhý v Rudolticích. Po odběhnutí všech podzimních žebříčku bude ustaven výkonnostní žebříček.

V současné době je v žebříčku dospělých registrováno za rok 2018 535 závodících a v žebříčku žactva a dorostu 87 závodníků. Celkem tedy odběhalo závody již 622 registrovaných orientačních běžců. Připočteme-li k této částce ještě neregistrované příchozí a rodiče s dětmi, můžeme konstatovat, že se v roce 2018 krajských závodů zúčastní více než tisíc zájemců o orientační sport. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám