Hlavní obsah

Trojhalí Karolina hostilo Rock Point Mistrovství České republiky v boulderingu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. října se konalo v ostravském Trojhalí Karolina Rock Point Mistrovství České republiky v boulderingu. V neděli se uskutečnil závod pro děti pod názvem Kinder Boulder Cup Ostrava 2015.

Foto: Josef Zajíc

Mistrovství České republiky v boulderingu. Ostrava , Trojhalí Karolina 10.10.2015. Vítězka Petra Růžičková v akci.

Článek

V sobotu v okolí Trojhalí Karolina v Ostravě probíhal Oktobeerfest na prostranství v okoí obchodního střediska FORUM Nová karolina. V zastřešeném náměstí Trojhalí Karolina se tentokrát sešli lezci, kteří trénují na horolezeckých umělých stěnách.

Organizátoři ze společnosti Lezení do škol připravili na soutěž Rock Point Mistrovství České republiky 20 metrů širokou stěnu o výšce 9 metrů, kde se od rána 10. října odehrávaly klasifikační, semifinálové a finálové závody žen a mužů.

Bouldering je lezení na umělé stěně. Jde o technicky, silově i psychicky náročný sport plný adrenalinu. Tento sport si podmaňuje stále více lidí a je zájem také u mládeže.

V kategorii žen se do finále propracovalo 13 závodnic. Ty měly v soutěži slézt 4 cesty. Na jednu cestu měly časový limit 5 minut. Stavitelé tratí připravili náročné až velmi náročné cesty. Mnohé ze závodnic se až na vrchol těch nejtěžších nedostaly. Zajímavé bylo, že po ukončení závodu, v tréninku tyto cesty mnohé v klidu slezly.

Nejlepší mezi ženami byly 1. Petra Růžičková, 1989, z HOSK Prostějov / HUDY, 2. Nelly Kudrosová, 1989 - Adida Fizio GymCoopr. 3. Eliška Vůčková, juniorka U18 1998 - Ocůn Tendon, 4. Veronika Šimková, U18 1998 - Rocky Monkeys.

V kategorii mužů se závodu zúčastnilo 37 závodníků. Vyhrál Jan Chvátal, 1989 - HK Polička, Ocún, 2. Martin Stráník, 1990 - Scarpa Singink, 3. Štěpán Stráník, 1987 - Singink Rock.

V Trojhalí Karolina probíhal doprovodný program, kde se prezentovaly další adrenalinové skupiny. Diváci se tak mohli podívat na lezení po laně napříč halou ve výšce zhruba 9 metrů, mohli si vyzkoušet sílu při soutěži, kdo nejdéle vydrží viset na kouli, a také drytooling - lezení s použitím cepínů a maček. Pro děti byla připravena malá horolezecká stěna. Návštěvníci mohli využít stánky se sportovním oblečením a horolezeckými potřebami a občerstvit se ve stánku Birell nealkoholickým pivem.

V neděli 11. října program v Trojhalí Karolina pokračoval soutěží pro děti od 8 do 16 let Kinder Boulder Cup Ostrava 2015. Od 9.30 hodin probíhaly kvalifikace a semifinále v kategoriích děvčat i chlapců: U8, U10 - 6 cest, U 12, 16. I tyto kategorie měly za úkol zdolat 6 cest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám