Hlavní obsah

Trio pražských judistů touží po evropském mistrovském titulu

Novinky, Jana Horáková

Judistické trio z Prahy - Václav Sedmidubský, Jaromír Musil a Michal Krpálek - se představí na mistrovství Evropy v judu do 23 let v Sarajevu. Do bojů zasáhnou již tento víkend ve dnech 19. - 21. listopadu.

Foto: Jana Horáková

Mistrovství Evropy do 23let, Sarajevo

Článek

Prvním zástupcem České republiky na turnaji bude Václav Sedmidubský ve váhové kategorii do 73 kg. Jeho judo je opravdu divácky zajímavá podívaná. Hody má čiště provedené a za úžasu celé haly s přehledem poraží své soupeře. Do bojů Václav nastoupí v sobotu.

Jako druhý nastoupí v českých barvách Jaromír Musil. Jaromír zasáhne do bojů ve váze do 81 kg. Jeho předností je nezvyklý, pro soupeře nepříjemný levý úchop a bleskové tai-otoši. Techniky nohou, při nichž Jaromír využívá nepozornosti soupeře, má již léta prověřeny a dokanale sladěny se stylem svého boje. Proto doufejme, že Jaromíra uvidíme na stupni vítězů.

Posledním českým želízkem v ohni je Michal Krpálek, který se utká ve váze do 90 kg. Michal preferuje opatrnější, ale za to silovější styl boje. Jeho ohrommná fyzická zdatnost a technika jsou vražednou kombinací pro jeho soupeře. Michal k boji na tatami vkročí až poslední den turnaje v neděli.

Dohled nad českými reprezentanty na turnaji a jejich následné vedení při zápasech má na starost reprezentační trenér mužů a žen Petr Lacina.

Více informací, nalosované tabulky a online přenos naleznete na webové adrese http://www.eju.net/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám