Hlavní obsah

Tříkrálová sbírka na radnici Prahy 5

Novinky, Ivona Karvinen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři králové se v pátek dopoledne zastavili na radnici Prahy 5. V rámci Tříkrálové sbírky daroval starosta páté městské části Ing. Miroslav Zelený finanční příspěvek do kasičky této již tradiční sbírky.

Foto: Charita ČR

logo Charita ČR

Článek

Akce se pod hlavičkou Charity koná od roku 2001 po celé České republice. Většina vybraných příspěvků zůstává v regionu, kde byly vybrány. Letos tak bude např. v Praze podpořeno azylové bydlení pro seniory.

Koledníky se zapečetěnými pokladničkami opatřenými logem Charity, budeme potkávat také o nastávajícím víkendu. V sobotu (7. 1.) požehná koledníkům kardinál Dominik Duka a o svátku Zjevení Páně čili sv. Tří králů (6. 1.) se na podporu sbírky uskuteční Tříkrálový koncert.

Koncert proběhne v neděli 6. ledna od 18 hodin v Městském divadle Brno a v přímém přenosu jej uvede Česká televize na programu ČT 1.  

O víkendu však koledování nekončí, koledníky můžete potkat podle místních podmínek až do 14. ledna. Poté následuje sčítání výnosu sbírky, které trvá zpravidla několik týdnů.

Přispět do sbírky můžete zasláním DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 27 Kč. Službu provozuje Fórum dárců.). Podpořit sbírku je možné také příspěvkem na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS: 777).

Dnes již tradiční sbírku tříkrálových koledníků pořádá Charita ČR s podporou Nadace České spořitelny.

Reklama

Výběr článků

Načítám