Hlavní obsah

Třiadvacáté Mikulovské výtvarné sympozium "dílna" začíná již 16. července

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu letních prázdnin se bude v Mikulově konat již dvacáté třetí MIKULOVSKÉ VÝTVARNÉ SYMPOZIUM “dílna“. Setkání, společná tvorba a následná výstava děl předních českých i zahraničních umělců se koná v Mikulově již od roku 1994.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

V letošním roce bude "dílna" slavnostně zahájena v sobotu 16. července v 18 hodin v areálu mikulovského zámku.

Podle slov letošního kurátora, malíře Petra Veselého je společným průsečíkem tvorby účastníků příklon k obrazu jako převažujícímu médiu a jeho různým artikulačním a procesuálním modifikacím.

„I letos zveme veřejnost na doprovodné akce, protože ‚dílnaʻ je již třiadvacet let nedílnou součástí letního života v Mikulově,“ řekla za produkci Kateřina Šílová. Letos poprvé se v rámci „dnů otevřených dveří“ bude moci lidé výtvarníkům podívat pod pokličku jejich tvorby. Umělci budou tvořit v prostorách zámku do 13. srpna, kdy na závěrečné vernisáži díla představí veřejnosti. Výstava děl bude na zámku k vidění do konce října 2016.

Účastníky 23. ročníku “dílny“ jsou Barbora Lungová (malířka), Michal Kalhous (fotograf), Břetislav Malý (malíř), Jaromír Šimkůj (sochař), Petr Veselý (malíř a kurátor MVS “dílna“ 2016), František Hodonský (malíř, host sympozia). Teoretikem je PhDr. Kaliopi Chamonikola, Ph.D. Jako technický asistent bude mít letos možnost tvořit s významnými umělci student magisterského studia ateliéru Sochařství II Tomáš Prokop.

Hlavním pořadatelem Mikulovského výtvarného sympozia je město Mikulov a spolupořadatelem Regionální muzeum v Mikulově a Společnost pro rozvoj Mikulovského výtvarného sympozia „dílna“. Uskutečnění letošního, 23. ročníku MVS “dílna“ bylo finančně podpořeno Jihomoravským krajem, Ministerstvem kultury a dalšími partnery.

Reklama

Výběr článků

Načítám