Hlavní obsah

Tři studenti průmyslovky mezi deseti oceněnými radnicí v Hodoníně

Novinky, Jana Slováková

Desítku úspěšných studentů z hodonínských středních škol ocenila hodonínská radnice. Navázala tak na tradici oceňování mladých lidí, kteří jsou nejen úspěšní ve svém studiu, ale dosahují vynikajících výsledků také v řadě mimoškolních aktivit.

Foto: Jana Slováková

Nejúspěšnější studentka průmyslovky v Hodoníně Barbora Popelková

Článek

Mezi deseti oceněnými středoškoláky jsou tři jména ze Střední školy průmyslové a umělecké v Hodoníně.

Jindřich Blanář – student 4. ročníku oboru Stavebnictví:

Patří mezi studenty s dobrými studijními výsledky. Dosahuje výborných umístění v středoškolských soutěžích stavebního zaměření. V červnu 2011 získal zvláštní cenu poroty v celostátním kole soutěže Život pod střechou organizované firmou Velux Česká republika, s. r. o. za návrh jednogeneračního rodinného domu. V tomto školním roce se umístil na 3. místě v celostátním kole středoškolské soutěže pořádané firmou KM Beta, a. s. za návrh nízkoenergetického rodinného domu. Jindřich je členem sportovního oddílu Raftklub Hodonín Junior. V červnu 2011 se stal mistrem ČR v raftingu v kombinaci v kategorii juniorů pro rok 2011.

Filip Vykoukal – student 4. ročníku oboru Stavebnictví:

Působí jako šéfredaktor školního časopisu Echo. Tento časopis byl v roce 2011 vyhlášen nejlepším školním časopisem na webu v ČR. Při této redakční činnosti uplatňuje své organizační schopnosti a rozvíjí vlastnosti jako samostatnost a cílevědomost. Je zodpovědný za obsah a podobu celého časopisu. Koordinuje jednotlivé činnosti potřebné pro vznik časopisu. Filip je nejenom hlavou celé redakce, ale často se i sám výrazně podílí na přípravě jednotlivých čísel.

Barbora Popelková – studentka 4. ročníku oboru Propagační grafika:

Soustavně dosahuje vynikajících studijních výsledků, je pozorná a ráda se učí novým věcem. Je velmi oblíbená u svých spolužáků, kteří ji považují za milého, chytrého a vtipného člověka, který nezkazí žádnou legraci. Má velký podíl na grafickém zpracování školního časopisu, kde upravuje texty, ilustrace i fotografie do podoby, ve které si je ostatní mohou číst a prohlížet. Napsala také básnickou sbírku Trápení. Barbora je velmi ambiciózní a iniciativní. Umí vést rozhovor s lidmi a má příjemné vystupování.  

Další ocenění:

Z ostatních středních škol v Hodoníně byli oceněni Lukáš Cerulík, Lukáš Koplík a Veronika Večeřová z ekonomického lycea Obchodní akademie, Helena Oláhová, Václav Houdek a Zbyněk Bubeníček z Integrované střední školy a gymnazista Petr Kolouch.

Z rukou starosty Igora Taptiče, místostarosty Vojtěcha Salajky a tajemnice Jarmily Horské převzali poděkování a drobné dárky.  

Reklama

Výběr článků

Načítám