Hlavní obsah

Tři králové zavítali na magistrát ve Frýdku-Místku

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tříkrálová sbírka, kterou pořádá Charita ČR, se každoročně řadí k tradičním a zároveň největším dobrovolnickým akcím u nás. Koledníci frýdeckomístecké Charity v kostýmech tří králů - Kašpara, Melichara a Baltazara - navštívili i letos zástupce města Frýdek-Místek.

Foto: Jana Matějíková

Tři králové navštívili zástupce města

Článek

Výtěžek sbírky má pomoci nemocným a handicapovaným občanům, ale také seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším sociálně potřebným skupinám lidí. Převážná část výtěžku zůstává v dané lokalitě.

„Z daru, který vhodíte koledníkům do kasičky, pomůže 65 procent přímo v naší Charitě, zbytek je rozdělen na projekty Diecézní charity ostravsko-opavské, na pomoc potřebným v zahraničí a na celostátní projekty,“ řekl Martin Hořínek, ředitel Charity Frýdek-Místek.

„Jedná se o sbírku, která má tradici a mezi občany města je oblíbená. Věřím, že i letos se najde spousta lidí, kteří přispějí koledníkům do kasiček a podpoří tak dobročinné projekty. Z vybraných peněz bude například podpořen provoz charitní pečovatelské služby. Peníze poslouží také k zakoupení velkokapacitní pračky pro Oázu pokoje, kde jsou osoby s psychickým onemocněním a investovány budou i do budovy Domu pokojného stáří u Panny Marie Frýdecké, jehož klienty jsou senioři se sníženou soběstačností,“ vyjmenoval Libor Koval, zastupitel pověřený řízením sociálního odboru.  

Reklama

Výběr článků

Načítám