Hlavní obsah

Třetí ročník soutěže pro mladé neprofesionální kapely se po roce opět hlásí o slovo

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děláš muziku, baví Tě a jde Ti to? Tak neváhej, přihlas se, soutěž s námi a rozjeď svou hudební kariéru přes MUZIKOMAT. V dubnu letošního roku bude spuštěn jeho další ročník.

Foto: Klára Obručová

Vítězové druhého ročníku soutěže

Článek

MUZIKOMAT, společný projekt v rámci přeshraniční spolupráce mezi Domem kultury Vsetín a Domem kultury Púchov, má za cíl poskytovat prostor pro prezentaci a podporu mladým muzikantům a neprofesionálním kapelám různých žánrů z příhraničních oblastí Moravy a Slovenska. O výsledku a vítězi soutěže rozhoduje hudební kvalita, ale především přízeň fanoušků.

Zapojte se s námi do soutěže a úspěšně odstartujte svou hudební kariéru. Co pro to musíte udělat?

Zaregistrovat se v průběhu měsíce dubna a května prostřednictvím jednoduchého formuláře na webových stránkách projektu www.muzikomat.eu, kde jednotliví účastníci uvedou základní informace o sobě nebo své kapele, přiloží jednu profilovou fotografii a vloží minimálně dvě zvukové nahrávky ve formátu mp3.

Projekt má za cíl také vzájemné jazykové přiblížení obou těchto sousedících zemí. Podmínkou pro soutěžící je tak zapojení se do projektu alespoň s jednou svou autorskou skladbou v rodném jazyce (češtině nebo slovenštině). Všechny soutěžní skladby musejí být otextované.

O výsledku a vítězi soutěže rozhodnou fanoušci, kteří budou své hlasy v průběhu měsíce června a července odevzdávat přímo na webových stránkách MUZIKOMATu, kde budou dva žebříčky – český a slovenský. Každý fanoušek tak bude moci udělit dva hlasy – jedné české a jedné slovenské kapele. Na základě výsledků hlasování vzejdou dva vítězové soutěže (nejlepší český a nejlepší slovenský interpret), kteří obdrží největší počet hlasů.

Vítězi roku 2015 se staly slovenská kapela Eufory z Martina a česká kapela Irnis z Valtic.

Obě vítězné kapely se již tradičně představily vsetínské a púchovské veřejnosti na přelomu srpna a září v rámci Púchovského kultúrneho leta na pěší zóně a multižánrového festivalu Valašské záření ve Vsetíně, kde vystoupí také vítězové letošního ročníku.

Projekt vznikl za podpory Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj – Společně bez hranic, Fondu mikroprojektů a Regionu Bílé Karpaty – Správce Fondu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám