Hlavní obsah

Traktory měly zmizet v Polsku

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté náchodské kriminální služby v pondělí 23. ledna úspěšně uzavřeli případ dvou traktorů, které zmizely ze zemědělského družstva na Broumovsku. Traktory zadrželi polští policisté u Legnice. Úzká česko-polská spolupráce tak zachránila majetek v hodnotě bezmála tři a půl miliónu korun.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Krádež zjistil jeden z pracovníků družstva v úterý 19. ledna ráno. "Stopy pneumatik dvou zánovních traktorů vedly prostříhaným a pováleným pletivem po přilehlém fotbalovém hřišti až na zpevněný terén a silnici táhnoucí se do Polska," popsala začátek honičky náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová.

Signály z navigací, jíž byly stroje vybaveny, ukazovaly směrem do Polska, kde zmizely. Policejní hlídka broumovského obvodního oddělení okamžitě požádala o spolupráci  při pátrání po zlodějích polské kolegy.

"Polská policie si převzala popis i možný směr pohybu odcizených strojů, které ještě dopoledne objevila i s doprovodem. Traktory, stále ještě s českými registračními značkami, uháněly po vedlejších silnících směrem k Legnici," dodala Prachařová s tím, že o několik hodin později by stroje nenávratně zmizely. 

Oba traktory budou v nejbližší době vráceny zpět českým majitelům, zloději naopak zůstávají v péči polských policistů.

Úzká česko-polská spolupráce na Náchodsku funguje již minimálně pět let. Policejní sbory jak z české, tak i z polské strany si vyměňují nejen oficiální stanoviska a pořádají formální návštěvy, ale zavedly i efektivní systém společných přeshraničních hlídek, systém vzájemného informování a pomoci. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám