Hlavní obsah

Tradiční Velikonoční jarmark v Kostelci nad Orlicí s netradičním zaměřením klepe na dveře

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sál sdruženého klubu Rabštejn v Kostelci nad Orlicí se poslední březnový den opět téměř po roce zaplní prodejci originálních jarních dekorací. Uskuteční se zde – dalo by říci tradiční, ale přitom velmi netradiční – Velikonoční jarmark.

Foto: Městský úřad Kostelec n.O. (archiv)

Velikonoční jarmark v Kostelci nad Orlicí.

Článek

Akce je to neobyčejná prodejci, prodávanými výrobky, spolupořadateli i tím, proč se koná. Cílem Velikonočního jarmarku je opět podpořit spolupráci sociálních služeb pro zdravotně postižené občany s veřejností a také poskytovatele sociálních služeb, kteří jsou zapojeni v síti sociálních služeb na Kostelecku i v regionu mnohem širším.  

Do klubu Rabštejn v Kostelci nad Orlicí se totiž 31. března sjedou klienti i pracovníci celkem jedenácti zařízení - Ústavu sociální péče pro mládež Kvasiny i Rychnov nad Kněžnou, Geriatrického centra Týniště nad Orlicí, Občanského sdružení CEMA Žamberk, Centra denních služeb Kostelec nad Orlicí - Domovinka, o.p.s. Šťastný domov Líšnice, o. s. Cvrček, OS ORION Rychnov nad Kněžnou, Domova důchodců Albrechtice nad Orlicí, Geriatrického centra Týniště nad Orlicí a Centra pro dětský sluch Tamtam, o.p.s. Praha, aby návštěvníkům jarmarku nabídli výrobky s velikonoční tématikou, které zhotovili vlastníma rukama.

Kostelecký jarmark úspěšně navázal na mnohaletou tradici podobných prodejních akcí pořádaných Ústavem sociální péče v Kvasinách a jeho pořadatelem je odbor sociálních věcí Městského úřadu v Kostelci nad Orlicí spolu s místní základní organizací Svazu postižených civilizačními chorobami.

Vlastnímu zahájení prodeje bude navíc v 9 hodin předcházet tzv. Velikonoční vernisáž s hudebním vystoupením žáků místní ZUŠ. Úderem desáté hodiny pak začne na sále jarmareční hemžení, které potrvá až do 17 hodin.  

Prostory SK Rabštejn poskytne město Kostelec nad Orlicí prodejcům a vystavovatelům opět zdarma a všichni pořadatelé se netají tím, že by je nejvíce potěšil velký zájem koupěchtivé veřejnosti.  

Reklama

Výběr článků

Načítám