Hlavní obsah

TOUR Arena představí (nejen) turistické novinky Olomouckého kraje

Novinky, Zuzana Kašparová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roadshow TOUR Arena Olomouckého kraje navštíví letos Olomouc (17. 9.), Brno (24. 9.), Prahu (26. 9.), Krakow (1. 10.) a Wroclaw (3. 10.). Lidem opět přiblíží turistická lákadla v Jeseníkách a na Střední Moravě. Zájemcům představí aktuální novinky, nabídne zdarma průvodce, mapy a další materiály.

Foto: Zuzana Kašparová

TOUR Arena

Článek

TOUR Arena je projekt Olomouckého kraje (realizovaný agenturou m-ARK), který již třetím rokem představuje zájemcům turistické atraktivity Střední Moravy a Jeseníků.

Mobilní stánek s vyškolenými pracovníky nabízí lidem před letní a zimní sezónou zdarma aktuální turistické materiály, mapy a také regionální speciality. Letos na podzim navštíví TOUR Arena celkem 5 měst.

Podzimní a zimní novinky 2013 v Olomouckém kraji

Letošní podzim se může pochlubit otevřením nového hotelu Clarion Congress Hotel Olomouc. Nový čtyřhvězdičkový hotel superior čítá celkem 126 pokojů a apartmánů. Součástí hotelu jsou konferenční prostory s celkovou kapacitou pro 1400 delegátů. Hotel plánuje též vybudování wellness centra.

Od 1. září je v Hrubé Vodě (nedaleko Olomouce) otevřena nová bobová dráha s celoročním provozem. Délka trasy je 851 metrů s převýšením tratě 52 metry.

V neposlední řadě je potřeba zmínit otevření nové obchodní Galerie Šantovka. Ta bude veřejnosti v Olomouci zpřístupněna v průběhu měsíce října. Z Galerie Šantovka se stane místo nejen pro nákupy, ale i pro setkávání, odpočinek a zábavu.

Muzeum moderního umění a Arcibiskupský palác v Olomouci nabízí mnoho nových a zajímavých expozic.

Město Olomouc bude v předvánoční čas lákat návštěvníky na adventní pobyty, které připravilo s vybranými hotely. Speciální nabídka navazuje na úspěšnou aktivitu z předchozího roku.

V nadcházející sezoně se otevře další LBT – nový okruh kolem Bozeňova (i na cyklotrase po tělese bývalé železniční trati mezi obcemi Lupěné a Hněvkov).

Nadále se pokračuje v podpoře regionální gastronomie iniciativy Ochutnejte Jeseníky.

Novinkou v zimní sezoně jsou Lázně Horní Lipová, jejíž filozofie léčby vychází z mnohaleté tradice lázeňské léčby v Lipové-Lázních. Kromě léčebného pobytu obezity a pohybového systému máte možnost volit také z předpřipravených produktových balíčků. 

Ve Velkých Losinách bude vybudován Areál zdraví – komplexní sportovně-rekreační zařízení. Bude postavena víceúčelová hala se sportovní plochou pro míčové a sálové hry, tenis, odbíjenou, košíkovou a badminton.

Vlastivědné muzeum Šumperk připravilo pro své návštěvníky nové expozice týkající se večerníčku, betlémů či hudby.

Na zimní sezónu se připravují také lyžařské areály, které svým návštěvníkům nabídnou nové služby, např. Ski areál Filipovice – nový vlek, Ski areál Kareš – obnovu vleku a bufetu, Ski areál Přemyslov – nový bufet, Sportovní areál Kouty – nová modrá sjezdovka, 2 freeridové zony.

K zimě patří i relaxace, kterou můžete zažít v Priessnitzových léčebných lázních, které zvou na lázeňské kluziště, zimní nordic walking nebo zážitkové vyjížďky se psím spřežením.

Reklama

Výběr článků

Načítám