Hlavní obsah

Tomáš Pastrňák má nový klip k písni Hranice

Novinky, Petr Mráček

Zpěvák Tomáš Pastrňák přichází s novým klipem. Autor hitu Slunečnice, ve kterém si zahrála i Česká Miss 2012 Tereza Kadeřábková (Chlebovská), nyní vydal videoklip k písni Hranice. Inspiroval se před deseti lety v jednom budapešťském baru.

Foto: archív autora

klip Hranice

Článek

Tomáš Pastrňák není v oboru žádným nováčkem. Již v devadesátých letech zabýval elektronickou hudbou, kterou vystřídalo působení v ostravských pop rockových kapelách, zejména Poloha 13 a Icona.

Od roku 2008 vystupuje výhradně s autorskými písněmi, na kterých se textově podílí básník Igor Malijevský, v roce 2014 vydal své debutové album Pozvánka na koncert a loni již druhou desku Kousky. A právě z té je i hit Hranice, ke kterému nyní natočil videoklip.

Od roku 2011 uvádí společně s Igorem Jelínkem pravidelné akustické večery Mezi svýma s hudebními hosty ze slovansky hovořících zemí. V roce 2012 vyhrává Amatérskou scénu. O dva roky později vychází jeho debutové akustické album Pozvánka na koncert. Paralelně pracuje s producentem Borisem Carloffem na druhé sólové desce, kterou předešel singl Slunečnice podpořený videoklipem s Terezou Chlebovskou. V současné době žije v Praze. Vystupuje se zpěvákem a multiinstrumentalistou HERRDZem.

„Nápad na píseň vznikl už někdy před deseti lety v jednom budapešťském baru, kde se jedni zpíjeli láskou, druzí levným alkoholem. Někdy si to i během večera prohodili. A kůže, o které se v písni mimo jiné zpívá, se najednou stala Schengenským prostorem,“ říká Tomáš, který stejně jako v klipu Slunečnice i tentokrát angažoval dvě krásky. A to Lucii Ducháčkovou a herečku Annu Jiřinu Daňhelovou.

Na videoklipu spolupracoval s renomovaným režisérem Tomášem Krejčím a o hudební produkci se postaral Boris Carloff.

Reklama

Výběr článků

Načítám