Hlavní obsah

TJ Slavie Chomutov na Lounském Poháru LUNA

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 5. listopadu se 11letí a starší plavci plaveckého oddílu TJ Slavie Chomutov vypravili na plavecké závody do Loun, kde se zúčastnili 9. ročníku závodu Lounský Pohár LUNA. Oddíl reprezentovalo celkem 12 chlapců a 5 děvčat, kterým se podařilo vybojovat celkem 9 cenných kovů.

Foto: Miroslav Volf

Jakub Volf a start na 50m znak, 2.místo v čase 34,50

Článek

Plavci oddílu TJ Slavie Chomutov si z Loun přivezli 4 bronzové, 4 stříbrné a 1 zlatou medaili. K těmto kovům přidali plavci spoustu nových osobních rekordů.

Našim nejmladším, 11letým plavcům, se tentokrát na bedny vystoupit nepodařilo. Nejblíže měl na stupně vítězů Kristian Kolumber, který obsadil nepopulární bramborovou příčku. Z 11letých plavců nás reprezentovali ještě Libor Duchoň, Josef Valenta a Barbora Veselá.

Mezi 12letými plavci si skvěle vedl Jakub Volf, jeho bilance 6 startů, 6 medailí a 5 osobních rekordů hovoří za vše. Jakubovi ovšem po celý závod unikaly nejvyšší zlaté příčky. A tak se musel spokojit se třemi bronzy za 100m znakem, 100m volným způsobem a 200m polohovým závodem. Ke třem bronzům přidal tři stříbra za 50m znakem, 50m volným způsobem a 200m volným způsobem. Další medaile mezi 12letými vybojoval František Štemberk. Ten získal bronz v disciplíně 200m volným způsobem a stříbro přidal na 100m trati také volným způsobem. Jakub s Františkem tak přispěli největší měrou k získání bodů pro naše družstvo do celkového hodnocení. Dalšími 12letými plavci byli Ondřej Slabihoud, Vít Špelina a Eliška Vetýšková.

Mezi třináctiletými a staršími plavci se na bedny probojovala pouze Kristýna Pěnkavová 97´, které se podařilo vyplavat zlato v disciplíně 50m prsa. Zlato to bylo o to cennější, protože hned tři plavkyně se umístily na 1-3 místě s naprosto shodným časem. Ze starších plavců nás reprezentovali ještě Pavel Dvořák 97´, Vratislav Dvořák 93´, Aleš Hájek 96´, Martin Šícha 98´, Ondřej Šícha 98´, Matuščínová Radka 97´ a Schindlerová Nikol 97´.

Náš oddíl postavil do závodu také dvě smíšené štafety pro polohový závod. Štafeta "A" ve složení Pěnkavová, Hájek, Schindlerová, Dvořák V. obsadili celkové 9. místo s časem 2:09,60. Pouhých 8 vteřin za nimi a na 11. místě se umístila naše druhá štafeta "B" ve složení Volf, Veselá, Matuščínová, Dvořák P.

Vzhledem ke konání AXIS Cupu v Jihlavě ve stejném termínu a velkému počtu nemocných v oddíle se nám nepodařilo obhájit 1. místo závodu družstev z loňského roku a celkově jsme se umístili se 71 body na konečném 7. místě. I tak představili naši plavci opět skvělou plaveckou formu a chuť závodit a mezi ostatními závodníky se určitě neztratili. Ti nejlepší dokázali vybojovat medaile a ti méně zdatní si dokázali vylepšit buď všechny, nebo některé ze svých dosavadních osobních výkonů. Trenéři tímto děkují pořadatelům za skvěle připravené závody a všem svým svěřencům za předvedené výkony.

Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde

Reklama

Výběr článků

Načítám