Hlavní obsah

Tip na víkend: snídaně bez obalu na farmářském trhu Heřmaňák

Novinky, Petra Ďurčíková

Začátkem září loňského roku se v Česku otevřel první farmářský trh, kde je možné koupit většinu potravin bez obalu nebo do vratných či vlastních obalů. Nyní pro své příznivce chystá farmářskou snídani.

Foto: Archetyp, zapsaný spolek

Vše bude servírované na dřevěné paletě nebo ve skle

Článek

Farmářské tržiště Heřmaňák na Řezáčově náměstí v Praze 7 první červnovou sobotu doplní nové židle a stolky, na kterých si budou moci návštěvníci vychutnat bohatou snídani.

„Heřmaňák se stal nejen místem nákupů kvalitních potravin bez obalu, ale také místem pro sousedská setkávání. Proto jsme se jej rozhodli doplnit o nové židle a stolky, aby u nás na trhu mohli návštěvníci strávit víc času a dát si přímo na místě pohodlně něco dobrého. Nový mobiliář jsme se rozhodli ,pokřtít' bohatou farmářskou snídaní a brunchem,“ řekla Šárka Sedláčková, organizátorka farmářského trhu Heřmaňák.

A co na návštěvníky Heřmaňáku ve snídaňové nabídce v sobotu 2. června dopoledne čeká? „O celé menu se postará místní Belcredi Bistro z Prahy 7. Chybět nebude například oblíbený müsli jogurt do skla, avokádový toast s lososem, cheesecake ve skle, paštiky a škvarková pomazánka ve skle, opečené minipárečky v housce, trhané maso v housce s BBQ omáčkou Jack Daniels, domácí cookies a cupcakes nebo chřestové crème brûlée. Návštěvníci si budou moci pochutnat i na místě čerstvě lisovaném jablečném moštu nebo pečivu s oříškovými másly. V nabídce je pamatováno i na vegany. Vše bude servírované na dřevěné paletě nebo ve skle bez plastových talířů či kelímků. Navíc ten, kdo si přinese vlastní hrnek na kávu, dostane v kavárně Alchymista slevu na cappuccino, espresso nebo irskou kávu,“ doplnila Šárka Sedláčková.

Snídaňové speciality budou od 2. června v nabídce Heřmaňáku častěji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám