Hlavní obsah

Teplé počasí přilákalo o víkendu k Otavě stovky lidí

Novinky, Jan Kaše

Otava v letošním létě sice neposkytuje příliš příznivé podmínky pro vodáky, ale pro koupání a příjemné osvěžení nabídla již řadu příležitostí.

Foto: Jan Kaše

Fuferna v Sušici

Článek

Sušice se letos potýká s jedním velkým problémem. Letní koupaliště je uzavřeno a chystá se jeho rozsáhlá rekonstrukce.

„Stavební práce by měly začít na podzim roku 2013 a ukončeny budou na jaře 2014. Po rekonstrukci budete mít možnost navštívit bezpečný moderní areál, který poskytne vyžití pro všechny věkové skupiny. Myšleno je zde i na seniory, malé děti, sportovce,“ uvádí se na webových stránkách Sušice.

A tak není divu, že lidé v letošním horkém létě v daleko větší míře využívají jinak chladné vody nejznámější šumavské řeky. Možnost vykoupat se v kdysi zlatonosné Otavě se navíc nenaskytne každý rok.

I když o víkendu byla teplota vody jen kolem 17°C, tedy přibližně o 5°C nižší než před čtrnácti dny, někteří neváhali a v řece se ještě koupali a plavali. Ti, kteří se neodváželi oddat se celým tělem chladnější vodě, se alespoň osvěžili.

Koupání v Otavě, která v zimě dokáže téměř celá zamrznout, poskytuje opravdu nevšední zážitek. Průzračná tekoucí voda, do níž se můžete bez obav ponořit s otevřenýma očima, překrásné kameny, zdobící její dno, příjemně šustící listí stromů, lemující její břehy, a hlavně žádný chlor a zápach.

Lze jen doufat, že léto ještě poskytne milovníkům Otavy trochu času a umožní jim vychutnat si její krásu se vším, co k této řece od nepaměti patří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám