Hlavní obsah

Techmania představuje to nejlepší ze své téměř pětileté historie

Novinky, Alena Lochmannová

Plzeňské science center Techmania, které bude od září do března příštího roku uzavřeno, se se svými návštěvníky dočasně loučí speciální výběrovou show.

Foto: Techmania Science Center

Srpnový program Techmanie je koncipován jako poděkování návštěvníkům za pětiletou přízeň a rozloučení se stávajícími prostorami Techmanie.

Článek

Speciální výběrová show je nabízena po celý srpen od 14.30 hodin a představuje výběr těch nejefektivnějších vědecko-technických pokusů, které Techmaniaci představili za téměř pětiletou historii.

"Do konce srpna, tedy do přechodného uzavření Techmanie, pravidelně nabízíme PelMel Show, tedy výběr z toho nejlepšího, co u nás návštěvníci mohli vidět od roku 2008. Zhruba půlhodinová show je zaměřena zejména na efektivní experimenty s tekutým dusíkem, ohněm nebo oxidem uhličitým a je sestavena podle toho, jaké pokusy se našim návštěvníkům nejvíce líbily," uvedla vedoucí návštěvnického provozu Techmanie Andrea Pekárová.

Každý den od 14.30 hodin se tak veřejnost může v hlavní hale Techmanie setkat s tím, že zde něco hoří, kouří či vybuchuje – a dozví se samozřejmě také proč.

"Návštěvníkům ukážeme například to, za jakých podmínek může hořet mouka, na jejich rukou vyrobíme oheň, který je nespálí, naučíme je jednoduchý trik na to, jak vychýlit proud vody a nakonec třeba rozsvítíme okurku pomocí elektřiny," uvedl Erik Krejčí, jeden z tzv. edutainerů, kteří show předvádí.

Srpnový program science centra Techmania je koncipován jako poděkování návštěvníkům za pětiletou přízeň a rozloučení se stávajícími prostorami Techmanie, které budou kvůli zásadní rekonstrukci uzavřeny od září 2013 do března 2014.

Již 4. listopadu bude v protější budově otevřeno první 3D planetárium v České republice. V březnu následujícího roku se pak otevře rozšířené science center s novými interaktivními expozicemi, klubovnami či dílnami.

Reklama

Výběr článků

Načítám