Hlavní obsah

Talent Ostrava 2016 chce přitáhnout zpěváky z moravskoslezské metropole

Novinky, Petra Kubecová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník pěvecké soutěže Talent Ostrava 2016 již odstartoval a záštitu opět převzala starostka obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Ing. Petra Bernfeldová. Organizátoři doufají, že v letošním roce se přihlásí více zpěváků a zpěvaček z Ostravska.

Foto: Lucie Maceczková

Talent Ostrava 2016

Článek

„V loňském roce tvořili většinu soutěžící lidé z jiných měst. Kromě bližšího okolí Ostravy, jsme měli také silné účastníky z Brna, Olomouce, Prahy a také z Polska a Slovenska,” uvedla pořadatelka soutěže a umělecká ředitelka Pop Academy Táňa Wajs. „Ostrava má velký potenciál, je tady spousta talentovaných lidí a je škoda, že je jich v soutěži tak málo. V loňském roce si absolutní vítězství vyzpívala Romana Cínová z Lipníka nad Bečvou,” dodala.

O vítězi každopádně rozhodne odborná porota, která nejprve vybere postupující v předkolech a poté vybere vítěze jednotlivých kategorií a absolutního vítěze. Tento rok pořadatelé navázali spolupráci s ředitelem Moravskoslezské Sinfonietty Janem Soukupem.

„S Táňou Wajs spolupracuje Moravskoslezská Sinfonietta již třetím rokem, díky této spolupráci se podařilo uskutečnit několik zajímavých projektů, z nichž bych jmenoval flashmob v nákupním centru Forum Nová Karolina roku 2013 (video najdete na youtube.com),” říká Jan Soukup.

„S nápadem hlavní ceny pro vítěze Talent Ostrava 2016 za mnou přišla organizátorka soutěže a vedení našeho orchestru souhlasilo, poněvadž tato myšlenka koresponduje s naší vizí a to pomáhat začínajícím talentům se zviditelnit. Absolutní vítěz se může těšit, že si sólově zazpívá se 70členným symfonickým orchestrem, 80 sboristy a vystoupí na open air stage, která je obdobou toho, co se staví na velkých světových festivalech,” dodal.

Uzávěrka přihlášek je již 31. března. Další informace, pravidla soutěže a přihlášku naleznete na www.talentostrava.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám