Hlavní obsah

Také zvířata potřebují pomoc, příznivci nezapomínají ani na zoo Ostrava

Novinky, Vratislav Konečný

Zoologická zahrady a botanický park Ostrava jsou téměř měsíc uzavřené návštěvníkům. Zvířata si žijí svůj život, je jim jedno, co se děje za uzavřenými branami. Potřebují jen každodenní péči svých ošetřovatelů. Ti se také starají o přípravy na zprovoznění. Pomáhají i příznivci zoo.

Foto: zoo Ostrava
Článek

Díky za každou pomoc

„Přestože k nám návštěvníci nemohou, snažíme se jim přinášet i nadále informace o dění v zoo prostřednictvím webových stránek a facebookového profilu, kde jsou k vidění kromě aktuálních fotografií i krátká videa natočená chovateli. Jsou to momenty z jejich práce a ze života zvířat, které teď nemohou lidé vidět naživo.

Z reakcí lidí je patrné, že se o dění v jejich zoo stále zajímají a že se těší, až se brány zoo opět otevřou. Často také nabízejí svou pomoc, čehož si velmi vážíme. S ohledem na okolnosti a současná omezení je pro nás nejlepší formou pomoci finanční příspěvek,” informovala mluvčí zoo Šárka Nováková.

Přispět na každodenní provoz zoo zájemci mohou dvěma způsoby – symbolickou adopcí některého ze zvířat (podrobnosti jsou na http://www.zoo-ostrava.cz/cz/pomozte-nam/adopce-zvirat/) nebo vkladem libovolného finančního příspěvku na účet k veřejné sbírce, číslo účtu: 2120217/0100 (účel sbírky: zlepšení životních podmínek zvířat chovaných v Zoo Ostrava).

Reklama

Výběr článků

Načítám