Hlavní obsah

Také v Havířově se žáci a žákyně devátých tříd vrátili do lavic

Novinky, Josef Zajíc

Tento týden se částečně obnovila výuka také na základních školách v Havířově. V pondělí 11. května usedli po dvou měsících do lavic žáci devátých tříd základních škol, kteří se připravují na přijímací zkoušky na střední školy. Výuka probíhá ve skupinách po 15 žácích. Docházka žáků není povinná.

Foto: Zdroj MMHavířova

V Havířově nastoupilo do základních škol z celkového počtu 551 deváťáků 355.

Článek

Výuky se na havířovských školách účastnilo 67 procent žáků devátých tříd základních škol. Z celkového počtu 551 jich do školy přišlo 355. Například na ZŠ 1. máje nastoupilo z celkového počtu 56 deváťáků 36 žákyň a žáků. Ti se budou připravovat na přijímací zkoušky na střední školy, které budou začátkem června.

„Jsme velmi rádi, že žáci i jejich rodiče projevili o přípravu zájem. Uděláme maximum pro to, aby byla příprava co nejefektivnější a naši žáci stejně jako v minulých letech získali u přijímacích zkoušek výborné výsledky,” uvedla ředitelka ZŠ 1. máje v Havířově Michaela Drozdová.

Výuka probíhá podle zvláštního rozvrhu hodin vždy ve skupinách patnácti žáků. Skupiny jsou celkem tři. V rámci jednoho dne je pak vyučován jeden předmět. Střídají se bloky výuky českého jazyka a matematiky.

„Žáci navazují na distanční on-line vzdělávaní a až do termínu přijímacích zkoušek budou pokračovat s intenzivní přípravou. Forma vzdělávání tudíž nebude pouze formou konzultací, ale celá skupina vždy bude pracovat na společném zadání,” upřesnila výuku ředitelka Michaela Drozdová.

Škola dle pokynu MŠMT zabezpečila protiepidemiologická nařízení. Před nástupem žáků do školy byla zintenzivněna desinfekce všech prostor školy a upraven zasedací pořádek ve třídách. Škola také připravila velice podrobný rozvrh hodin a aktivit žáků, aby zabránila jejich shlukování. Až do konce školního roku například bylo v ZŠ 1. máje zrušeno zvonění.

„Od 25. května nastoupí k dobrovolné prezenční výuce také žáci I. stupně. Na základě šetření mezi rodiči studentů školy 1. máje by se mělo do lavic vrátit dalších 185 žáků z celkového počtu 323 žáků I. stupně školy. Celkem navštěvuje školu 606 dětí”" dodala Michaela Adamcová, tisková mluvčí Magistrátu města Havířova.

Reklama

Výběr článků

Načítám