Hlavní obsah

Také nad Pilníkovem prolétly čarodějnice

Novinky, Jaroslav Blažek

Celý týden byla zima a často pršelo, nebo alespoň mrholilo, občas dokonce sněžilo. Ale 30. dubna již od rána krásně svítilo sluníčko a pěkné počasí vydrželo až dlouho do noci. Zkrátka čarodějnice si to uměly zařídit.

Foto: Jaroslav Blažek

Část účastníků čarodějnic

Článek

A protože i Pilníkov bylo potřeba ochránit před čarodějnicemi slétajícími se na jejich sabat, byla u hřiště místními hasiči z SDH Pilníkov připravena vysoká hranice s krásnou čarodějnicí od dětí ze školní družiny na jejím vrcholu.

Letošní průvod sice vyrážel opět z náměstí, ale snad proto, že průvod vycházel již v 18 hodin, tedy o hodinu dříve než loni, a dokonce o dvě hodiny dříve než předloni, tedy ještě za denního světla, bylo mezi účastníky lampionů jen poskrovnu. A navíc většina účastníků také nešla v průvodu z náměstí, ale dorazila přímo na místo pálení ohně za fotbalovým hřištěm. Proto také na skupinové fotografii z náměstí je přibližně jen třetina účastníků pálení na hřišti.

Na hřišti měly členky sociální komise připraveno pro děti několik soutěží, při kterých si děti zaskákaly v pytlích nebo se prolétly na koštěti. Také hasiči měli připravenu oblíbenou hasičskou střelnici, při které vodním proudem jsou shazovány prázdné plechovky. Po absolvování soutěží si děti opekly špekáčky, které jim rozdávala jedna z čarodějnic. Vyvrcholení večera nastalo krátce po půl osmé zapálením připravené hranice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám