Hlavní obsah

Tajemství hradu Malenovice čeká na odhalení

Novinky, Barbora Janečková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci večerní romantiky budou mít i letos o prázdninách možnost procházet se starobylými prostorami hradu Malenovice mimo běžné návštěvní hodiny. Oblíbené noční prohlídky se budou konat v sobotu 18. července a v sobotu 15. srpna vždy od 20 do 23 hodin.

Foto: Barbora Janečková

pozvánka

Článek

„Tématem nočních prohlídek je Tajemství hradu Malenovice, které odhalí každý, kdo zdolá prohlídkovou trasu až do konce v naší hladomorně,“ poodhaluje překvapení večera Magdalena Preiningerová z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

V setmělém hradě budou číhat místní strašidla a návštěvníci mohou sledovat i živé obrazy kostýmovaných postav. „Průvodce tentokrát nebude nablízku, hrad a jeho expozice si budou lidé procházet sami,“ upozorňuje Magdalena Preiningerová.

Noční prohlídky zpestří skupina historického šermu Berendal, která na dolním nádvoří ukáže nefalšované šermířské souboje. V malovaném sále budou ve vybrané společnosti předvádět ukázky historického tance v dobových kostýmech. A případné čekání na vstup do hradu bude návštěvníkům krátit ohňová show skupiny Fuerza del Fuego.

Vstupné na noční prohlídku je 60 Kč, děti od 6 do 15 let platí 30 Kč a odvážné děti do 6 let mají vstup zdarma. I kvůli nejmladším návštěvníkům začínají noční prohlídky už ve 20 hodin. Občerstvení zajišťuje stánek Dolce Vita. Noční prohlídky hradu Malenovice se konají za každého počasí.

Tajemnou atmosféru nočního hradu přibližuje zájemcům i nový videospot, ve kterém si hlavní roli motorkáře nocujícího na hradě Malenovice zahrál ředitel Muzea jihovýchodní Moravy Pavel Hrubec. Roli přísného kastelána ztvárnil skutečný kastelán Luděk Bubeník a vystupují zde i oblíbená hradní strašidla. Video je ke zhlédnutí na facebookových stránkách hradu Malenovice nebo Muzea jihovýchodní Moravy. Za sdílení je možné vyhrát soukromou večeři na hradě.

Reklama

Výběr článků

Načítám