Hlavní obsah

Sychrovský zámek je otevřený celoročně v seriálu nekončících přitažlivých akcí

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišel konec října a na památkách se před návštěvníky, až na pár výjimek, zabouchla vrata a na návštěvu vás pak pustili až na jaře. To už neplatí, kasteláni si mohou podle uvážení možností objektu posunout konec sezóny sami.

Foto: archiv NPÚ, úsp Sychrov

Rohanský Sychrov

Článek

Někde budete mít možnost se přijít pokochat o adventu nebo o vánočních svátcích. To se kromě většinou slavnostně komponovaných prohlídek konají jarmarky, trhy a další kratochvíle. Letošní sezóna byla pro kastelány úspěšná, návštěvníci oproti loňsku přibyli.

Zámek Sychrov je přístupný celoročně, od listopadu denně od 10 do 14 hodin.

Pod názvem Šíleně smutná princezna budou 28. až 30. října probíhat na Sychrově pohádkové prohlídky. V hlavní roli tak opět bude zábava pro malé i velké milovníky pohádkových příběhů - nechte se vtáhnout do děje. Pohádkové prohlídky se uskuteční vždy od 10, 11, 13, 14, 15 hodin.

Čtyři ženy Karla IV.

V sobotu 29. října zámek zve na hudebně literární pásmo s divadelními prvky Lucemburský rok: Čtyři ženy Karla IV. – Kvaternita neboli čtvernost času. Účinkují: Karel IV. - Jan Potměšil, Blanka z Valois, Anna Svídnická, Anna Falcká, Alžběta Pomořanská - Jitka Nerudová. Vypravěči a hudební alchymisté - Václav Návrat (barokní housle) a Přemysl Vacek (arciloutna).

„Jde o dramatizaci naučného vyprávění o vztazích velkého českého krále Karla IV. s jeho postupně tragicky umírajícími čtyřmi manželkami a také o politických i duchovních souvislostech jeho pohnutého života v přesahu do naší, moderní doby,“ informovala mluvčí Sychrova Lucie Bidlasová.

Reklama

Výběr článků

Načítám