Hlavní obsah

Švýcarský den představí v Praze kanton Graubünden

Novinky, Jiří Cysař

Celodenní akce kombinující nordic walking, e-jízdu na kole (elektrokola), prezentaci o cyklistických stezkách pro e-cyklisty ve Švýcarsku s možností vychutnat si k obědu některé švýcarské speciality - to vše nabídne Švýcarský den s kantonem Graubünden.

Foto: Jana Bečková

Z akce Švýcarské dny v ČR - Doris Windlinová.

Článek

Uskuteční se v sobotu 23. března v restauraci Petřínské terasy v Seminářské zahradě 393 v Praze.

V přilehlých petřínských sadech bude probíhat ukázkový nordic walkink. Nordic walking (doslovně přeloženo severská chůze) je běžná chůze se speciálními hůlkami. Kolébkou tohoto nového sportovního odvětví je Finsko. Zde se nordic walking vyvinul velmi rychle v lidový sport, poté se rozšířil po celé Skandinávii a pak i do střední a jižní Evropy. I v německy mluvících zemích získává tento sport stále na větší popularitě.

Elektrokola si zájemci vyzkouší rovněž v petřínských sadech - a také se dovědí o švýcarských stezkách pro e-cyklisty. Elektrokolo (či též ekolo, pedelec, elektrické kolo, elektro kolo) je ve městě nejrychlejší a na provoz nejlevnější dopravní prostředek. Elektrické kolo se liší například od elektroskútru nebo elektrokoloběžky tím, je třeba na něm stále šlapat, nicméně podpora elektropohonu je díky výkonné baterii víc než dostatečná pro jakkoli strmý kopec.

Švýcarská umělkyně Doris Windlinová bude přímo na místě od 11 hodin vyrábět originální alpský sýr. Účastníkům akce budou hrát alphornisté ze Svatého Mořice. Organizátorem je Switzerland Tourism a vstup je zdarma.

Program:

10.00 – 12.00 – nordic walking

10.00 – 12.00 – nordic walking 12.00 – 14.00 – e-kolo

14.00 – 15.00 – prezentace: cyklostezky pro elektrokola ve Švýcarsku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám