Hlavní obsah

Světluška slaví 10. ročník, sbírky se uskuteční v úterý a ve středu

Novinky, Martin Smrček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charitativní akce Světluška s patronkou Anetou Langerovou se uskuteční ve všech městech České republiky a samozřejmě nevynechá ani jihočeskou metropoli. Na Světlušky s tykadélky se můžete těšit v ulicích již úterý 11. a ve středu 12. září.

Foto: Martin Smrček

ilustrační foto

Článek

V letošním ročníku Světluška se oblékne do oblečku broučka s tykadélky i patronka. Možná potkáme i další osobnosti jako jsou Lucie Výborná s tykadélky, uvedli organizátoři sbírky Světluška. 

Letos se vypraví do ulic nad 6000 dobrovolníků ve více jak 300 městech, od kterých si budete moci již tradičně zakoupit světluškový nárámek, který ve tmě svítí. Dále si budete moci zakoupit např. píšťalku a tykadélka za symbolickou cenu 40,-, 50,- a 70,- korun.

Už je to tradicí a podpořit můžete nejen u dobrovolníků, ale i dárcovou SMS zprávou ve formátu DMS SVETLUSKA na telefonní číslo 87 777 nebo na číslo účtu 99999 99999/0100, který je otevřen po celý rok, uvádí organizátoři.

Kde peníze pomáhají?

V loňském roce pomohli peníze např. v neziskové organizaci ve Středisku rané péče SPRP v Českých Budějovicích s částkou 250 000,- korun, pro projekt Znám a umím.

Devátý ročník pomohl 51 neziskovým organizacím, kde se vybralo 6 773 420 korun a nejen pro neziskové organizace byli peníze vybrané, ale i pro jednotlivce.

Loňský ročník pomohl i jednotlivcům, kde se rozdělilo mezi jednotlivce 2 185 747 korun. Samozřejmě byli i mezi nimi jihočeští hoši Marek M. z Českých Budějovic pro studijní stipendium a Karel L. pro osobní asistenci oba získali částku ve výši 30 000,- korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám