Hlavní obsah

Svatováclavské slavnosti v Dobrušce uspokojí buňky chuťové i sluchové

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Dobrušce vrcholí přípravy Svatováclavských slavností. Vypuknou v pátek 22. září a zakončí je nedělní slavnostní koncert v rámci festivalu F. L. Věka, na němž se představí špičkoví mladí umělci - houslistka Olga Šroubková, korejský varhaník Jihoon Song a německý trumpetista Oliver Lakota.

Foto: Dana Ehlová

Sobota patří na Svatováclavských slavnostech v Dobrušce staročeskému jarmarku.

Článek

Úderem zítřejší 19. hodiny zazní z ochozu renesanční radnice slavnostní fanfáry a po nich dorazí do historického centra města družina sv. Václava, patrona naší země, na jehož počest jsou Svatováclavské slavnosti už čtrnáct let pořádány. Pak přijde na řadu historický šerm.

Velkým hudebním tahákem pátečního večera bude charismatický zpěvák Michal Prokop se svou kapelou Framus Five. Ohňová show a vystoupení oblíbené skupiny Rocksorry první den "svatováclavek" zakončí.

V sobotu je na programu staročeský jarmark, kde ovšem nebudou chybět ani voňavé speciality z Maďarska, Polska nebo Nizozemska. Pestrá hudební část startuje ve 13 hodin a určitě každý si mezi dechovkou, popem, dixielandem i rockem najde svůj žánr.

Pravidelnou součástí slavností jsou také výstavy v synagoze, lapidáriu, knihovně, malém sále kina a Rýdlově vile, k nimž se tentokrát přidává výstava filmových plakátů Olgy Vyleťalové a soch Ladislava Cimrmana ve sladovně dobrušského pivovaru.

A neděle? Už sedm let vrcholí Svatováclavské slavnosti koncertem v rámci festivalu F. L. Věka a letošní rok není výjimkou. Slavnostní vystoupení vynikajících sólistů, laureátů mezinárodních soutěží Olgy Šroubkové, Jihoona Songa a Olivera Lakoty začíná v kostele sv. Václava v 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám