Hlavní obsah

Svatohorské gymnázium pomáhá české nemocnici a škole v Baltistánu

Novinky, Tomáš Bílek

Gymnázium pod Svatou Horou pořádá ve středu 4. února charitativní akci ve prospěch Czech Hospital, o. s. Součástí bude vernisáž fotografií z Baltistánu, beseda se zakladatelkou Czech Hospital a významnou československou horolezkyní Dinou Štěrbovou i představení Krásné oči, ohyzdné obrazy.

Foto: Víťa Dokoupil

Česká nemocnice v Baltistánu

Článek

Gymnázium pod Svatou Horou je školou, která se snaží své žáky, ale i okolí aktivizovat k charitativní činnosti, ať již sběrem víček, starých brýlí, oblečení, prázdných tonerů, ale také pořádáním charitativních představení. Kulturní projekty Noc divadel v roce 2013 a 2014 finančně podpořily občanská sdružení Ponton a Czech Hospital.

Ve středu 4. února na tuto tradici gymnázium naváže. V 16.00 hodin začne na Gymnáziu pod Svatou Horou charitativní vernisáž fotografií z české nemocnice v Baltistánu, na ni v 17.00 hodin naváže přednáška československé horolezkyně Diny Štěrbové nejen o nemocnici a škole v Pákistánu, ale také o jejich horolezeckých dobrodružstvích.

Celou akci zakončí v 18.00 hodin představení Krásné oči, ohyzdné obrazy DS Gymnázia pod Svatou Horou v Malém svatohorském divadélku. Na tuto dobročinnou akci je zvána široká veřejnost.

Veškerý výtěžek z vybraného dobrovolného vstupného bude věnován občanskému sdružení Czech Hospital, který jej použije na provoz školy a nemocnice v Pákistánu.

Bližší informace o projektu Czech hospital je možné získat na webových stránkách www.czechhospital.cz nebo na facebookových stránkách Czech Hospital, o. s. Vzhledem k omezené kapacitě prosíme zájemce, aby si rezervovali místa na e-mailu: hanina.han@seznam.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám