Hlavní obsah

Svaťa Božák opět jede ultramaraton Race Across Amerika

Novinky, Libuše Miarková

Na závod Race Across America se po pěti letech letos vrátil ultramaratonský cyklista Svaťa Božák z Rožnova pod Radhoštěm.

Foto: Facebook: Fanclub "Svaťa tým"

Svaťa Božák před pěti lety skončil na RAAM šestý.

Článek

Start se konal v úterý 13. června ve 22.17 hodin středoevropského času v Oceanside. Závodníky čeká trasa dlouhá 4864 kilometrů vedoucí ze západního pobřeží USA do Marylandu na východ.

Svaťa Božák ji již úspěšně absolvoval v roce 2012, kdy skončil šestý a stal se tak prvním Čechem, který tento závod zdolal. Na trati tehdy strávil deset dnů, patnáct hodin a jedenačtyřicet minut. Za tu dobu spal pouhých sedmadvacet hodin. 

„Už v cíli prvního RAAM jsem se rozhodl, že se do USA vrátím. Kvůli finanční náročnosti to vyšlo až nyní, přesně na den po pěti letech. Možná o to víc jsem odhodlaný makat a dát do toho maximum,“ uvedl Svaťa Božák, který závodí amatérsky a pracuje v rožnovské firmě ON Semiconductor Czech Republic.

Od poslední Božákovy účasti se závodu RAAM žádný Čech v solo kategorii nezúčastnil. Letos jedou dva. Se Svaťou Božákem se postavil na start cyklista Tomáš Navrátil z Prahy.

Jejich průběžné umístění v nejtěžším závodu světa můžete sledovat zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám