Hlavní obsah

Sun Glitters vystoupí v pražské (A)void Floating Gallery

Novinky, Marta Kloučková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvního máje přijíždí do Prahy lucemburský projekt Sun Glitters, aby společně s italskými Platonick Dive zahrál na pražské náplavce. Sun Glitters, projekt lucemburského producenta Victora Ferreira, je jedním z průkopníků organické elektroniky, dream popu, glitterswave, chillwave a shoegaze.

Foto: Sun Glitters

Projekt Sun Glitters.

Článek

Sun Glitters do Prahy přinese svěží melodie, transponované vokální samply, digitálně-operní sbory, hřejivé basové impulsy a ambientní zvukové krajiny. V únoru 2015 vydal ve spolupráci se Sarah P. (zakladatelkou a tváří Keep Shelly in Athens) EP Galaxy, kolem kterého se právě točí aktuální Galaxy Tour. V rámci svého turné se Sun Glitters zastaví v Londýně, Berlíně, Curychu a dalších devíti městech včetně Prahy.

Sun Glitters debutoval v roce 2011 EP Everything Could Be Fine a od té doby v zásadě bez přestávky vydává další EP, singly a remixy. Za krátkou dobu tak zanechal na scéně elektronické muziky jasnou stopu. Během dvou let projel evropské kluby a festivaly a spolupracoval se společnostmi a médii, které určují aktuální trendy v hudbě (např. Dazed & Confused, BBC, Resident Advisor, Earmilk, XLR8R, Pitchfork, The Guardian).

Projekt Sun Glitters provází nostalgie - je patrná v názvu kapely, ve vybledlých pastelových barvách jednotlivých coverů a plakátů i v pohlcujících vizuálech doprovázejících jeho živá vystoupení.

Koncert podpoří italští postrockoví / elektroničtí terapeuti Platonick Dive, kteří Sun Glitters doprovází na celém turné Galaxy Tour.

1. 5. 2015 od 21:00 / (A)VOID Floating Gallery / Rašínovo nábřeží / Výtoň

Reklama

Výběr článků

Načítám