Hlavní obsah

Šumperská nemocnice vyškolí další zájemce na všeobecné sanitáře

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperská nemocnice obhájila akreditaci ministerstva zdravotnictví na kurz sanitář, který tak bude moci opět nabídnout zájemcům z řad veřejnosti. Kurz bude zahájen v úterý 10. září a je stále možné se na něj přihlásit.

Foto: Hana Szotkowská
Článek

Absolventi obdrží osvědčení o získání odborné způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání v oboru všeobecný sanitář.

„O tyto vzdělávací kurzy je mezi veřejností velký zájem, neboť absolventi kurzu mají vyšší šanci získat adekvátní uplatnění v praxi. Po řádném ukončení kurzu mohou nastoupit do pracovního poměru ve zdravotnickém nebo sociálním zařízení,“ řekla náměstkyně ředitele pro nelékařské zdravotnické profese Šumperské nemocnice Eva Pavelková.

Uchazeče čeká během tří měsíců celkem 120 hodin teoretické a praktické výuky. Vyučuje se vždy dva dny v týdnu, přičemž kurz je ukončen závěrečnou ústní  a praktickou zkouškou.

Absolventi odborného kurzu získají řadu teoretických i praktických znalostí, naučí se například provádět pomocné a obslužné činnosti nutné pro poskytování ošetřovatelské péče. „Kurzu pro sanitáře se mohou zúčastnit osoby starší 18 let s ukončeným základním vzděláním,“ doplnila Pavelková.

Zájemci se mohou hlásit na telefonním čísle 583 335 006, nebo na e-mailu: hela.markova@sun.agel.cz, kde také získají bližší informace. 

Reklama

Výběr článků

Načítám