Hlavní obsah

Studio STA oslavilo své druhé narozeniny

Novinky, Radek Vráblík

Studentská tisková a televizní agentura oslavila druhé výročí od založení organizace. V sobotu 18. května si děti užívaly Májového karnevalu, dospělí roztančili parket na Večeru naruby.

Foto: Vladimír Hula

Májová královna a král karnevalového odpoledne.

Článek

Zástupci Studia STA – studentské tiskové a televizní agentury o. s. si zažili perný víkend. V Kulturním domě v Dívčím Hradě pořádali Slavnosti Studia STA, kde společně s veřejností oslavili druhé narozeniny organizace.

Báječné karnevalové odpoledne si užívali malí, ale i velcí příznivci namalovaných obličejů a nastrojení celého svého těla. „Když jsem si procházela celý sál, viděla jsem spoustu masek. Například barevnou Milku, princeznu, rytíře, podzimníčka a spoustu dalších. Bylo vidět, že si všichni na přípravě dali záležet,“ řekla výkonná ředitelka Studia STA Zdeňka Spurná.

Pestrý program zahájil moderátor Radek Vráblík, pak přišly na řadu děti z tanečního souboru Hlinecký Trojlístek. Po kulturním zpestření odpoledne do sálu přiletěli klauni s balónky a rozdováděli všechny děti, aby se pomalu připravily na zábavné soutěže.

„Tvarovaly se hadové balónky, ze kterých jsme vytvářeli různá zvířátka. Natěšené a radostné děti pak s námi přešly na soutěže - tančilo se s balónky, foukaly se balónky až k prasknutí a hráli jsme i židličkovanou,“ doplnila vedoucí propagace a soutěží Studia STA Jana Vráblíková, která patří do tříčlenného týmu klaunů.

Součástí odpolední akce bylo i vyhlášení Májové královny a krále. „Dva vítězové získali šerpu a další odměny. Děkujeme také krnovské firmě Kofola a. s. za nápoje pro děti. Dále i paní Jarce Dedkové a Janě Spurné za pusinky,“ poděkovala Zdeňka Spurná.

Večer naruby s tancem a soutěžemi

Domácí příprava, převlékání se do retro a naruby stylu. Takhle vypadal večer v Dívčím Hradě. Slavnostní show opět zahájili moderátoři. Tentokrát pár moderátorů vytvořený z vedení Studia STA - Zdeňka Spurná a Radek Vráblík. „Naladili jsme správnou atmosféru na večerní pestrý program a potom už všechno mohlo začít,“ přiblížila Zdeňka Spurná, výkonná ředitelka Studia STA.

Večerní show po moderátorském vstupu začala kulturním programem. S tanečky vystoupily žákyně z Mateřské školy a Základní školy z Třemešné ve Slezsku. Zazpívala Kristýna Postulková ze Základní umělecké školy Krnov a třešničkou večera se stala Veronika Vrublová z Hlasu Československa.

„Zábava dále pokračovala soutěžemi. Za celý večer se vyhlásila Narubačka a Narubák 2013, což byli nejlepší tanečníci večera,“ dodala Spurná.

„Večer jsme zapálili svíčkovou dvojku na dortu. Sfoukávala ji výkonná ředitelka Studia STA Zdeňka Spurná společně se starostkou Dívčího Hradu Boženou Mruzíkovou. Nechyběl ani slavnostní přípitek, odhalili jsme nové logo a přes diaprojektor jsme všem pustili nepovedené záběry,“ pokračoval zástupce výkonné ředitelka Studia STA Radek Vráblík.

Večerní akce se zúčastnil i místostarosta Krnova Michal Brunclík s manželkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám