Hlavní obsah

Studentky Ostravské univerzity rozdávaly radost malým pacientům

Novinky, Josef Zajíc

V pátek 21. prosince v 10 hodin se na oddělení Dětského lékařství Městské nemocnice Ostrava objevily víly, které dětem ještě v pátek pobývajícím v nemocnici přišly udělat radost.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 21.12.2018 Děti v Městské nemocnici Ostrava navštívily studentky Ostravské univerzity. Dětem je představila paní učitelka Iveta Tomašovičová

Článek

Studentky I. ročníku oboru psychologie Filozofické fakulty Ostravské univerzity se rozhodly, že navštíví oddělení Dětského lékařství v Městské nemocnice Ostrava a udělají svým vystoupením a dárky dětem radost. Po domluvě s vrchní sestrou Mgr. Janou Šadibolovou děti v pátek navštívily.

Děti do herní místnosti přivedly dvě učitelky - Iveta Tomašovičová a Blanka Luberová, které se starají jako speciální pedagožky o děti ve věku mateřské a základní školy. V nemocnici mají elokované pracoviště. Základnu na Speciální MŠ a ZŠ škole na Ukrajinské ulici 19 v Ostravě-Porubě.

Studentky si nejprve s dětmi zazpívaly řadu vánočních písniček. Na kytaru je doprovázela víla Maruška, zpívaly víly Anička, Anežka a Gabriela. Návštěvu dětí zorganizovala Kateřina Dlouhá. Po zpěvu následovala nadílka. 

Pro děti měly studentky připravenou hromadu plyšáků, knížek, pastelek a dobrých perníčků. Děti měly radost, oči jim zářily. Dárků bylo v tu chvíli více než dětí, ale tak jak říká maminka malého mravenečníka v knížce bajek Miloše Macourka Živočichopis: 

„Máme hodně mravenečků, ale to nevadí. Co sníme, sníme. Ostatní se mohou zavařit!!" Tak také o ty dárky sestřičky podělí jiné děti.

„Na dětském oddělení máme 68 lůžek a dvě jednotky intenzivní a resuscitační péče. Jsou zde pacienti od 6 do 18 let, z tohoto oddělení nám na Vánoce zůstanou jen tři děti, což je dobře. Dětem je nejlépe doma. Pak máme děti od šesti měsíců do šesti let a jednotku intenzivní péče 1 - kojenci, děti a jednotku intenzivní péče 2 - novorozenci,” informovala vrchní sestra Jana Šadibolová.

„O vánočních prázdninách se stane, že děti přicházejí s dýchacími či trávícími potížemi nebo také s úrazy, někdy máme práce dost,” dodala Jana Šadibolová.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám