Hlavní obsah

Studenti SŠUP se rozloučili se školním rokem 2014/15 výstavou

• Aktualizováno
Novinky, Stanislava Dvořáková

Vernisáží se v Malé scéně v Ústí nad Orlicí rozloučili studenti a pedagogové místní Střední školy umělecko průmyslové se školním rokem 2014/15.

Foto: Stanislava Dvořáková

Série fotografií zaměřených na propagaci módní značky studentek 3.ročníku oboru Užitá fotografie a média.

Článek

V úterý 23. června byly všechny prostory Malé scény v Ústí nad Orlicí zaplněny pracemi studentů místní SŠUP. Nebyly to jen fotografie na stěnách kavárny, kde se oborové výstavy mladých umělců konají pravidelně, ale i výstavní síň, kde byly umístěny fotografie studentek 3. ročníku oboru Užité fotografie a médií a navíc i projekce autorských fimů studentů SŠUP.

Za přítomnosti pedagogů a ředitele školy Zdeňka Rösslera seznámila vedoucí oboru Užité fotografie a médií Martina Novozámská přítomné s následným programem v promítacím sále.

Byl představen výběr filmových prací studentů ze všech ročníků, a to animační cvičení, hrané filmy, videoklipy i reklamní spoty. Nechyběl ani krátký animovaný film Traveling With The Iron Golem-CHINA Jakuba Brokla z 2. ročníku oboru tvarový a grafický design obalů, který se na celostátní soutěži mladých neprofesionálních filmařů 27. března v Brně  umístil na 2. místě a získal čestnou cenu poroty. První místo v této kategorii získal snímek Albert čtyř studentů Jakuba Brokla, Jiřího Fikejze, Františka Mareše a Roberta Vlasáka.

Úspěšný byl i promítnutý propagační spot školy maturantů Jiřího Procházky, Václava Koníčka, Romany Lohnické a Barbary Skálové, kteří v kategorii videoklipů a experimentálních snímků získali 2. cenu.

Po skončení promítání nastal čas na prohlídku 13 bloků fotografií sedmi studentek 3. ročníku oboru Užitá fotografie a média, které byly zaměřeny na oblast propagace módní značky (Kateřina Korečková, Pavlína Jindrová, Monika Řeháková, Romana Fischerová), popis architektonického slohu (Kristína Dobrovičová), sportovní fotografie (Kristína Dobrovičová),  typologický portrét (Martina Chmelíčková, Lucie Nožková) a autoportrét (Kateřina Korečková).

Poté následovala v kavárně beseda studentů s nabídkou připraveného občerstvení a vydařený den byl ukončen večerním koncertem skupiny TMA a Citizen37.

Reklama

Výběr článků

Načítám