Hlavní obsah

Střet s rychlíkem si v Kralupech vyžádal lidský život

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke střetu rychlíku R 607 Ohře s osobou v kolejišti došlo ve středu 24. dubna v 19.55 hodin v centru Kralup nad Vltavou. Stalo se tak pod kopcem Hostibejk, přímo nad pěším průchodem k místnímu městskému úřadu pod železniční tratí 091. Střet si vyžádal lidský život.

Foto: Martin Tlustý

Ohledání tělesných pozůstatků obětí železničních neštěstí není rozhodně nic pro slabé povahy. Tělo před zvědavci zakrývá rozevřený bílý deštník.

Článek

Provoz na trati byl ihned zastaven a na místo neštěstí vzápětí dorazili jak kralupští záchranáři, tak měštší i státní policisté a hasiči ze záchranného sboru SŽDC z Kralup. Přivolaná lékařka na místě konstatovala, že zranění osoby po střetu s rychlíkem nebyla slučitelná se životem.

Cestující z rychlíku R 607 byli po nehodě vyzváni vlakovým personálem k opuštění vlaku, bezpečně sešli ze železničního náspu do centra města a v doprovodu pracovníků Správy železniční dopravní cesty z nedalekého kralupského nádraží se během několika minut pěšky přemístili z místa nehody do železniční stanice Kralupy nad Vltavou k odjezdu do Prahy rychlíkem z Děčína.

V místě nehody byl provoz operativně obnoven pro průjezd po sousední koleji se sníženou rychlostí. Zdokumentování nehody trvalo kriminalistům a pracovníkům Drážní inspekce zhruba hodinu. Souprava rychlíku R 607 Ohře odjela z místa tragického střetu s 95 minutami zpoždění.

Reklama

Výběr článků

Načítám