Hlavní obsah

Střet osobního vozidla s vlakem na Kroměřížsku nepřežila žena

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po srážce osobního automobilu s vlakem na přejezdu v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku zemřela dnes dopoledne krátce po půl deváté hodině sedmašedesátiletá žena. Těžce zraněného řidiče auta transportoval vrtulník do nemocnice.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

„Jednačtyřicetiletý řidič osobního automobilu Nissan Micra z doposud přesně nezjištěných příčin nerespektoval světelné a zvukové výstražné znamení přejezdového zabezpečovacího zařízení a vjel na koleje, kde se střetl s projíždějícím osobním motorovým vlakem. Strojvedoucí již nárazu nedokázal zabránit,“ popsala ve čtvrtek tragickou nehodu policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Muž za volantem utrpěl těžké zranění a záchranáři ho vrtulníkem transportovali do zlínské nemocnice. S řidičem cestovaly ještě dvě ženy. Podle policejní mluvčí jednadevadesátiletá spolujezdkyně na předním sedadle byla zraněna lehce a skončila v kroměřížské nemocnici. „Střet s vlakem bohužel nepřežila sedmašedesátiletá žena, která seděla na zadní sedačce. Strojvedoucí a zhruba padesát cestujících z vlaku vyvázli bez újmy na zdraví,“ dodala policistka.

Na místě nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanice Bystřice pod Hostýnem. „Zraněným poskytli předlékařskou pomoc a pomocí speciálního hydraulického zařízení je vyprostili z vraku auta,“ sdělil mluvčí HZS Zlínského kraje Pavel Řezníček.

Přesné okolnosti nehody stále prověřují policisté. Po dobu vyšetřování byl provoz na trati zastaven. Na vlaku byla způsobena škoda sto tisíc korun, na vozidle třicet tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám