Hlavní obsah

Strážníci v Plzni zkontrolovali na 60 pejskařů

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na území plzeňského centrálního obvodu v tomto týdnu proběhly další z řady četných kontrol pejskařů. Zda mají psi na vodítku, či zda majitelé uklízejí exkrementy. Strážníci tentokrát zkontrolovali na 60 majitelů psů a udělovali pokuty.

Foto: Městská policie Plzeň
Článek

Intenzivní kontroly zaměřené na dodržování povinností uklízet po svých psech exkrementy a dodržování povinností pejskařů vyplývají z městské vyhlášky, pokračovaly na Borech, ve Skvrňanech a v samém centru města. Do terénu se strážníky vyrazili i zástupci centrálního obvodu – starosta MO Plzeň 3 Radislav Neubauer a místostarosta MO Mgr. David Procházka.

V rámci kontrol se strážníci také zaměřili na okolí vlakového Jižního nádraží a Thámovu ulici, kde byly zaznamenány časté stížnosti na některé nešvary pejskařů, a to konkrétně volné pobíhání psů a problémy s neuklízením psích exkrementů.

Hlídky během dvou dvouhodinových akcí zkontrolovaly téměř na šest desítek průvodců psů. Tentokrát strážníci udělili už pokuty. Za volné pobíhání a nedodržení povinnosti očipování. Jedním z  dalších případů se také bude zabývat správní orgán. Pejskaři, kteří měli vše v pořádku a dodržovali své povinnosti, obdrželi malý dárek v podobě zásobníku  na sáčky na exkrementy.    

Reklama

Výběr článků

Načítám