Hlavní obsah

Stolní hokejisté z Vysočiny vybojovali třetí místo v mezinárodním poháru WTHA

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve slovenském městě Senica se o víkendu 13. a 14. října konal závěrečný turnaj letošní sezóny mezinárodních turnajů WTHA. Na tento jubilejní stý mezinárodnímu turnaji vyšší kategorie Masters zavítali také stolní hokejisté z týmu ELSA Výtahy Vysočina, aby zde bojovali o poháry v obou kategoriích – šprtec i Chemoplast.

Foto: Monika Šindelářová

Slovakia open, Senica, Slovenská republika

Článek

Turnaje ve stolním hokeji se zúčastnilo více než pět desítek účastníků ze Slovenska, Polska, Švédska a České republiky. Sešlo se zde hned několik adeptů na celkové letošní vítězství v pořadí WTHA. Do tohoto pořadí se započítávají tři nejlepší výsledky z mezinárodních turnajů. Nejvíce se však dařilo hráčům z České republiky, kteří tak domácím nezanechali ani jediný pohár za medailové pozice.

Z adeptů na vítězství v poháru WTHA jednotlivců ve šprtci se velmi dařilo Karlu Menclovi ze Švédska, který se umístil na 5. místě, když v prodloužení podlehl 1:2 Jakubu Hasilovi z České republiky, který také mohl prvenství vybojovat. A tomu se turnaj opravdu vydařil. Až ve finále totiž podlehl celkovému vítězi turnaje Michalu Tihelkovi z Uherčic opět gólem v prodloužení 0:1. Tento gól však pro Tihelku kromě vítězství v turnaji znamenal také to, že v celkovém hodnocení WTHA tour přeskočil právě Hasila o pouhé 4 body.

V kategoriích žáků a žen však na turnaji vládli zástupci velmi početně zastoupeného Polska. Nejlepší ženou se stala Martyna Mazurczyková, mezi žáky byli nejlepšími Slawomir Luska ve starších a Tobiasz Kacprzak v mladších.

V neděli pokračovalo Slovakian Open soutěžemi v táhlovém hokeji Chemoplast. Zde si dělali velké ambice především domácí hráči. Marek Vrablic je totiž úřadujícím juniorským mistrem světa. Turnaj hraný švýcarským systémem Vrablic ovládal od samého začátku. Velmi se však o celkový úspěch snažili i další hráči především z České republiky. Dlouho Vrablicovi šlapali na paty především hráči z Prahy, Peček a Brna. Ale švýcarský systém ponechává ve hře všechny hráče až do skončení turnaje, jelikož výsledek závisí nejen na počtu získaných bodů vlastních, ale i soupeřů, s kterými hráč hrál svá utkání. Proto se po každém kole může pořadí měnit i významným způsobem.

Takto k medailovým pozicím dokráčel hned trojlístek hráčů z Vysočiny. V pátém kole turnaje sice Jaromír Nedvěd podlehl Vrablicovi, ale i tak se mohl radovat z bronzové příčky. O stupínek výše se umístil Tomáš Vítámvás. Vrablicovi zaslouženě patří zlatá příčka. Nejlepší ženou turnaje se pak stala Marcela Kabrdová.

Všichni hráči pak jako tým ELSA Výtahy Vysočina hodlali také útočit na pohár WTHA v soutěži družstev. Ze základní skupiny postoupilo družstvo z druhé příčky, když porazilo tým ze Senice a remízovalo s Brnem. Ve finálové skupině nejdříve utrpělo porážku od týmu složeného z hráčů Brna, Peček a Prahy a následně jasně zvítězilo nad druhým týmem ze Senice. Zpět na Vysočinu tak putuje pohár za třetí příčku v soutěži družstev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám