Hlavní obsah

Sto zvířat zahájí dvojkoncertem letošní Elephantour

Novinky, Tomáš Kopečný

Kapela Sto zvířat přichází do své 27. sezóny jistým krokem a s písní na rtech. Pro rok 2017 si tahle parta sestavila klubový program sešitý ze svých největších pecek a hitovek, a tudíž se diváci mohou těšit na své oblíbené songy, které ke zvířecí koncertní atmosféře neodmyslitelně patří.

Foto: Sto zvířat
Článek

Vše navíc podtrhuje pro Zvířata typická žlutočerná pódiová prezentace. Sto zvířat vykopává v rámci Elephantour 2017 hned dvěma koncerty v pražské Malostranské besedě - a to 18. a 19. ledna.

„Stejně jako v loňském roce se kapela Sto zvířat vydává v lednu na nové turné a podobně jako vloni se Malostranská beseda opět stala jednou z jejích prvních zastávek. Vystupují u nás pravidelně už od prvních let jejich vzniku a celkově u nás za tu dobu odehráli více než tři stovky koncertů, což je již úctyhodné číslo,“ uvedl šéf produkce Malostranské besedy David Pešek Dvořák.

Skupina Sto zvířat vznikla v roce 1990 ze studentského rock'n'roll bandu Matěj Čech. Žánrově se řadí do kategorie ska, ale nebojí se výletů do jiných hudebních stylů. Důkazem toho je jejich nejnovější album Ministerstvo mýho nitra, které vyšlo na konci roku 2015 a na němž můžete najít stopy funky nebo latiny.

V současné době hrají v sestavě Jana Jelínková (zpěv), Jan Kalina (zpěv, perkuse), Jan Šobr (kytara), Petr Hostinský (zpěv, klávesy), Jiří Hanzlík (barytonsaxofon), Martin Líska (trombon), Pavel Herzog (trubka), Willem Versteeg (baskytara) a Mikoláš Nop (bicí).

Reklama

Výběr článků

Načítám