Hlavní obsah

Štefan Margita vystoupí na charitativním koncertu na podporu žen s rakovinou prsu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostel sv. Šimona a Judy v Praze bude 23. listopadu hostit koncert operního pěvce Štefana Margity a jeho uměleckých přátel. Vystoupení je součástí projektu Klobouk dolů, jehož smyslem je ocenit onkologicky nemocné, jejich blízké i ty, kteří o ně pečují. Charitativní akci pořádají Dialog Jessenius a Projekt 35.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Vánoční charitativní koncert Štefana Margity uzavře program druhého ročníku projektu Klobouk dolů. Ten společně organizují Dialog Jessenius a Projekt 35.

„Je to naše forma pocty onkologicky nemocným pacientům a poděkování všem, kteří o ně pečují a kteří jim pomáhají,“ vysvětlila Michaela Tůmová, ředitelka Dialog Jessenius, o.p.s. „Obzvlášť bychom chtěli vyzdvihnout lékaře a zdravotní sestry z onkologických zařízení.“

Oblíbený tenorista Štefan Margita, který působí na scénách nejslavnějších operních domů, např. v milánské La Scale, londýnské Covent Garden i v newyorské Metropolitní opeře, zazpívá směs vánočních melodií za doprovodu jeho dvorní klavíristky Kataríny Bachmannové, pedagožky pražské HAMU a uznávané koncertní a operní hudebnice.

Dalším hostem benefičního večera bude herečka s podmanivým hlasem Hana Maciuchová, která vystoupí s Leporelem básní o lásce. A zazpívá také Kristýna Vylíčilová, mladá sopranistka, jenž je častým hostem českých i slovenských operních scén.

Koncert se uskuteční v pátek 23. listopadu v 19 hodin v Kostele svatých Šimona a Judy v Dušní ulici v Praze. Je přístupný i pro zájemce z řad veřejnosti. Vstupenky v ceně 1000 Kč včetně welcome drinku jsou v prodeji na www.ticketstream.cz. Výtěžek bude věnován na podporu pacientek s rakovinou prsu. 

Projekt Kloubouk dolů vzdává hold těm, kteří onkologické onemocnění prožívají, kteří o ně pečují, i těm, kteří jim pomáhají. V letošním roce zahrnuje kromě koncertu také další kulturní akce, které se konají již v průběhu října, měsíce, kdy se tradičně připomíná boj proti rakovině.

Patřily mezi ně například módní přehlídka se studenty UMPRUM atelieru oděvů a obuvi pod vedením Liběny Rochové v Opero, sázení stromu v parku Portheimka v rámci Roku Olgy Havlové a jejich nedožitých 85. narozenin nebo připravované FASHION RENDEZ – VOUS, Čas na krásu v La Gallery Novesta, které se uskuteční 31. října.

Další informace: www.dialog-jessenius.cz 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám