Hlavní obsah

Sportovcem Zlínského kraje za rok 2016 je střelkyně Adéla Bruns

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absolutním vítězem ankety Sportovec Zlínského kraje za rok 2016 se ve čtvrtek 20. dubna stala střelkyně Adéla Bruns. V loňském roce vybojovala sedmé místo ve střelbě ze sportovní malorážky na olympijských hrách v brazilském Rio de Janeiru.

Foto: Zlínský kraj

Nejlepší sportovkyně kraje Adéla Bruns.

Článek

„V anketě zvítězila před rychlostním kanoistou Davidem Janíkem a fotbalistou Jakubem Jugasem,“ uvedla krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

„Osobně si velmi vážím píle a vůle, kterou musíte vložit do toho, abyste dosáhli nejlepších výsledků. Tím jste totiž předurčeni k tomu, abyste ve všech činnostem, kterým se budete v budoucnu věnovat, přistupovali se stejnou vůli i pílí a byli stejně úspěšní jako ve sportu. Zároveň jste dobrým příkladem pro ty, kteří nesportují, protože sport není pouze o dobré formě a zdraví, ale je to také způsob prožívání života, který člověku přináší radost. Není to pouze radost z vítězství, ale i radost ze hry a společenství,“ řekl při slavnostním vyhlašování výsledků ankety v Kongresovém centru Zlín krajský hejtman Jiří Čunek.

„Kromě absolutního vítěze v hlavní kategorii byli vyhlášeni nejlepší v dalších kategoriích. Nejúspěšnějším sportovcem jednotlivcem do 18 let se stal Martin Kačer, nejúspěšnějším handicapovaným sportovcem Anna Marcaníková, nejúspěšnějším trenérem Bohumil Páník a nejúspěšnějším sportovním kolektivem Handball club Zubří - mladší dorost, házená.

Cenu hejtmana si odnesl sedmdesátiletý Jan Talaš, držitel pěti zlatých pamětních medailí za padesát absolvovaných dálkových běhů na lyžích po celém světě. Cenu občanů Zlínského získal Jakub Jugas a Cena fair-play připadla fotbalistovi Francisi Konemu z 1. FC Slovácko za poskytnutí první pomoci protihráči během prvoligového zápasu,“ doplnila tisková mluvčí.

„Smyslem této ankety není pouze odměnit úspěšné sportovce a poděkovat jim za vzornou reprezentaci kraje, ale rovněž dostat jejich jména do většího povědomí veřejnosti a pomáhat tak vytvářet pozitivní vzory zejména pro děti a mládež. Jsem proto velmi potěšen, že kromě řady ocenění významných sportovních výkonů byla v letošním ročníku ankety udělena také Cena fair-play, neboť každé nesobecké chování, kdy sportovec nemyslí pouze na svůj cíl a úspěch a dokáže podat pomocnou ruku soupeři, který je v nouzi, je tím úplně nejlepším vzorem a příkladem pro všechny,“ uvedl radní Zlínského kraje Miroslav Kašný, který má oblast sportu ve své gesci.

Adéla Bruns získala titul Sportovec Zlínského kraje již podruhé, poprvé před čtyřmi lety ještě pod svým dívčím jménem Sýkorová. Dalšími absolutními vítězi ankety se v minulosti stali například hokejista Petr Čajánek, snowboardistka Šárka Pančochová nebo moderní pětibojařka Natálie Dianová.

Reklama

Výběr článků

Načítám