Hlavní obsah

Spolujezdkyně chtěla dechovou zkoušku, pak dala policistovi facku

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolujezdkyně kontrolovaného řidiče v pátek 30. prosince v ulici Plynární chtěla po policistovi, aby jí provedl také dechovou zkoušku. Po zjištění výsledku dala rozčílená spolujezdkyně policistovi facku.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Poměrně kuriózní událost se stala při běžné silniční kontrole v Plynární ulici v Praze. Policisté zastavili vozidlo, aby řidiči vozidla zkontrolovali doklady a stav vozidla. V rámci této kontroly přistoupili také k dechové zkoušce. To ale rozčílilo třiatřicetiletou spolujezdkyni.

Ta se začala dožadovat také provedení dechové zkoušky, od počátku chtěla přístroj pouze pro sebe. Policisté chtěli předejít problémům a zbytečnému dohadování se s opilou spolujezdkyní a provedli i u ní dechovou zkoušku. Ženu ovšem její výsledek značně rozlítil a přítomného policistu zfackovala.

„Naštěstí mu stihla uštědřit pouze jednu facku, nicméně i to stačilo k tomu, aby jí po vystřízlivění sdělil vyšetřovatel obvinění z trestného činu útok na úřední osobu. V případě odsouzení hrozí ženě trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ konstatoval pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám