Hlavní obsah

Společnost Formplast Purkert dokončila investici za 120 miliónů korun

Novinky, Martin Němec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové logistické centrum uvedla v tomto týdnu do provozu společnost Formplast Purkert v provozovně Bystřec u Jablonného nad Orlicí. Kromě nové haly o rozměrech 3500 metrů čtverečních směřovaly investice i do nákupu výrobních technologií k vystřikování plastů. Rozšíření vytvoří několik desítek nových pracovních míst.

Foto: Martin Němec

Provozovna Bystřec nedaleko Jablonného nad Orlicí.

Článek

„Stavbu nové haly si vyžádal rychlý růst poptávky po našich výrobcích v zahraničí. Přesunutím celé logistiky do nových prostor jsme si uvolnili výrobní prostory, které nám umožní zvýšení výroby zhruba o 20 procent,“ vysvětlil majitel a ředitel společnosti Zdeněk Purkert.

Firma zaměřená na vstřikování plastů, vývoj a výrobu forem má další výrobní prostory v Králíkách na Orlickoústecku. Počet zaměstnanců by se měl podle Purkerta zvýšit až o několik desítek.

„S firmou budeme úzce spolupracovat, vítáme každé nové pracovní místo. Míra nezaměstnanosti byla podle nové metodiky v našem okrese 30. září 5,7 procenta, aktuálně evidujeme 5267 lidí bez práce. Po lidech v technických a řemeslných profesích je obecně velká poptávka,“ uvedla ředitelka Úřadu práce v Ústí nad Orlicí Vladimíra Lesecká.

Společnost Formplast Purkert, s. r. o., má největší odběratele v oblasti automobilového a elektrotechnického průmyslu. Více než třetinu produkce exportuje především do zemí EU. Firma ročně investuje několik miliónů do vlastního výzkumu a vývoje, jehož výsledkem je několik průmyslových vzorů.

Jedním z největších úspěchů tamních vývojářů je originální řešení pro LED osvětlení automobilů, které úspěšně uvedla do výroby a dnes patří mezi tři největší světové výrobce této techniky. „Velkou část produkce LED světlovodů exportujeme do USA, kde pociťujeme trvalý růst poptávky,“ doplňuje Purkert.

Společnost loni vykázala tržby 543 miliónů korun a za letošní rok by měly narůst až k hranici 700 miliónů korun. Po uvedení nového logistického centra a nové výrobní technologie by se obrat firmy měl už v příštím roce vyšplhat až k hranici 800 miliónů. Společnost je ryze čeká a ovládá ji jedna fyzická osoba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám