Hlavní obsah

Špilberk vystaví díla mladých sklářů

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum města Brna zavedlo před několika lety tradici jednou za rok představovat na Špilberku tvorbu jednoho nebo několika výtvarníků, jejichž oborem je práce se sklem. A v této tradici pokračuje i letos, kdy představí hned čtyři autory.

Foto: Jiří Smutný

Hlavní vstup do hradu

Článek

Tentokrát kurátor výstavy Ján Gajdůšek připravil kolekci prací aktuálních mladých výtvarníků, jejichž tvorba navazuje na tvůrčí myšlenky a postupy legendární generace českých sklářů, kteří přesně před šedesáti lety uspěli na Světové výstavě EXPO 58 v Bruselu.

Na Špilberku bude možné obdivovat práce Luby Bakičové, Kláry Horáčkové, Zuzany Kubelkové a jediného muže - Martina Opla. Začínající umělci jsou absolventy výtvarných ateliérů v Praze, Zlíně a Ústí nad Labem.

Výstava byla pojmenována EX POST a bude umístěna jako obvykle ve východním křídle hradu, kam vede cesta z malého nádvoří po schodech vpravo. Přístupná bude od čtvrtka 14. června do neděle 19. srpna 2018, a to od 10.00 do 18.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám