Hlavní obsah

Špičky mezi hasiči se utkají v Horní Lidči

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na start hasičského klání v Horní Lidči se postaví účastníci mistrovství světa, mistrovství republiky, a také vítěz loňské hasičské olympiády ve Francii. Jedno z kol prestižní soutěže s názvem Český pohár Rebel 2014 se v horolidečském sportovním areálu uskuteční poslední červencovou sobotu.

Foto: Ludmila Brousilová

Valašské stovkování, rok 2012

Článek

Své síly v požárním sportu mezi sebou poměří vrcholoví závodníci z řad dobrovolných hasičů nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

Za zmínku určitě stojí dvě jména - Petra Chovancová a Jan Gášek. Oba jsou v těchto dnech na Mistrovství světa v požárním sportu, kde reprezentují Českou republiku. Honza je navíc držitelem zlaté medaile z loňské hasičské olympiády konané ve Francii. Získal na ní jako nejmladší závodník titul absolutního vítěze.

„Třetí kolo závodu Českého poháru proběhne v hornolidečském sportovním areálu 26. července od 9 hodin. Jedinou sportovní disciplínou bude běh na sto metrů s překážkami,“ uvedl za pořadatele velitel místních dobrovolných hasičů Miroslav Pinka.

„Soutěží se v kategoriích muži, ženy, dorostenci a dorostenky. Podrobné informace k závodu jsou rozepsané na internetových stránkách www.stovky.cz. K dispozici tu jsou rovněž průběžné výsledky a přesná pravidla,” dodal.

Do dnešního dne mají za sebou závody města Praha a Ostrava, následuje Horní Lideč, Kamenec u Poličky a Bludov. Finální kolo je naplánované na poslední srpnový den v Pískové Lhotě.

Hasičský sport je tvrdá dřina. Bez výborné fyzičky, dovednosti atletických disciplín a skvělé motoriky není šance uspět. Na regulérnost každého soutěžního běhu bude kromě několika rozhodčích dohlížet speciální časomíra.

V Horní Lidči se v letošním roce koná již třetí ročník této soutěže. Známý je pod názvem Valašské stovkování. Pořádá ho Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska ve spolupráci s Obcí Horní Lideč a sborem místních dobrovolných hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám