Hlavní obsah

Slovenské regiony ovládly pěší zónu u Anděla

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu a čtvrtek 25. a 26. září probíhají na pěší zóně u metra Anděl na Smíchově Slovenské dny. Akce, která je prezentační, přilákala mnoho lidí, je tu veselo, zábava. Ze stánků se line i vůně, řada ze 13 regionů se představuje kulinářsky. Krom toho naleznete pestrou nabídku cestovního ruchu.

Foto: Vratislav Konečný

Slovenské dny u Anděla

Článek

V tom má Slovensko co nabídnout. Od historických památek přes hory až po termální lázně. V zimě samozřejmě lyžovačku. Obrovským plusem je bratrský jazyk, vzájemné vztahy, zkrátka blízkost, které jsme se trochu vzdálili.

U stánků se nabízejí třeba tradiční halušky, lokše, ovčí sýry, ale také proslulý Tatranský čaj, víno..., je toho mnoho k ochutnání.

Probíhá i kulturní program, od folkloru po moderní hudbu. Akce je věnována 30. letům svobody, součástí je i foto výstava Zuzany Mináčové, světově známé fotografky žijící v Praze.

Akci organizuje Zahraniční zastoupení cestovního ruchu Slovenska, hlavními partnery jsou město Bratislava, region Bratislava a  MČ Praha 5.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám