Hlavní obsah

Slovácké léto a Den Země na jedné lodi

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den Země a Slovácké léto jsou dvě velké a prestižní akce, které se v nejbližších týdnech a měsících uskuteční na Slovácku. Pořádající organizace se nejen proto dohodly své bohulibé projekty propojit a vzájemně si pomoci.

Foto: Petra Kučerová

Při oslavách Dne Země ve Starém Městě se můžete zapojit do pokusu o rekord ve sběru starých elektrospotřebičů.

Článek

V pátek 19. a v sobotu 20. dubna se v areálu společnosti REC Group ve Starém Městě uskuteční velkolepá oslava Dne Země. Od 5. do 14. července proběhne v Uherském Hradišti další skvělá akce - Slovácké léto. Obě se zaměřují na podporu zdravého života, ať už z pohledu ekologie či sportu, a tak se jejich organizátoři rozhodli spojit své síly.

Na Dni Země ve Staré Městě vystoupí například oblíbený kouzelník Jiří Hadaš, folklorní soubory Míkovjan a Dolinečka, cimbálové muziky Slačáci a Bálešáci a mnozí další. Chybět nebude například ani Alena Smolíková se svým pejskem Keysi, nové zvířátko v Kovozoo a pokus o rekord ve sběru vysloužilých elektrospotřebičů.

Taháky Slováckého léta pak bude nejen řada skvělých sportovních turnajů pro profesionály i širokou veřejnost, ale taky například dětský den, folklorní večer, večer věnovaný mladým talentovaným umělcům nebo vystoupení kapel Monkey Business a Iné Kafe.

„Tým, který se podílí na přípravě Slováckého léta, by se měl zapojit do dílčích úkolů při samotném konání Dne Země. My na oplátku v rámci Slováckého léta uspořádáme ekologické aktivity a soutěže nejen pro děti,“ vysvětlila Monika Ondruchová za společnost REC Group. „Tak jako v minulých ročnících i letos uspořádáme navíc sbírku pro charitativní organizace a podpoříme Domov pro osoby se zdravotním postižením Bělinka v Kunovicích, Azylový dům pro ženy a matky s dětmi Petrklíč ve Véskách a Centrum pro rodinu v Hodoníně,“ dodala Monika Ondruchová.

„V rámci Dne Země připomeneme naši benefiční akci I malý plyšák může vykouzlit velký úsměv. Opět chceme v letošním roce uspořádat v průběhu Slováckého léta sbírku plyšáků, které budeme následně prodávat a dražit ve prospěch Domova pro osoby se zdravotním postižením v Medlovicích a Diakonii Uherské Hradiště. Už na Den Země můžete své starší plyšáky přinést, stejně tak si i nějakého pro dobru věc koupit,“ vyzývá šéf projektu Slováckého léta Marek Pochylý.

Reklama

Výběr článků

Načítám